Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin is na vijf jaar prestigieuze wielrentrofee kwijt

Geplaatst opwoensdag 20 november 2019 - 21:08

De Limburgse Mike Teunissen mag zich geen wielrenner van het jaar noemen. Die eer ging woensdagavond in Den Bosch naar Mathieu van der Poel. De wegrenner, veldrijder en mountainbiker volgt Tom Dumoulin op, die vijf jaar op rij de Gerrit Schulte Trofee in de wacht sleepte.

Van der Poel kreeg tijdens het wielergala van de Club van 48 in de Brabantse hoofdstad de voorkeur boven Teunissen, die afgelopen seizoen de touretappe naar Brussel op zijn naam schreef en enkele dagen de gele trui droeg in de Ronde van Frankrijk.

Genomineerden
Behalve de renner van Jumbo-Visma uit Ysselsteyn en Van der Poel behoorden ook Bauke Mollema, Steven Kruijswijk, baanwielrenner Harrie Lavreysen en BMX'er Twan van Gendt tot de genomineerden.

Video: L1

Wielrenoeuvre Van der Poel
Van der Poel schreef in 2019 de Amstel Gold Race op zijn naam en behaalde op de weg nog negen andere overwinningen. Hij won 32 van de 34 veldritten waaraan hij deelnam en werd Europees en wereldkampioen. Daarnaast werd de sportieve duizendpoot ook nog eens Europees kampioen mountainbiken.

Talent
Lorena Wiebes kreeg de Gerrie Knetemann Trofee voor Talent van het Jaar. De 20-jarige wielrenster van Parkhotel Valkenburg werd Nederlands kampioene op de weg, won de wegrit tijdens de Europese Spelen in Minsk en kwam in 13 andere wedstrijden zegevierend over de streep.

Annemiek van Vleuten mag zich wielrenster van het jaar noemen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen