Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin is na vijf jaar prestigieuze wielrentrofee kwijt

Geplaatst opwoensdag 20 november 2019 - 21:08

De Limburgse Mike Teunissen mag zich geen wielrenner van het jaar noemen. Die eer ging woensdagavond in Den Bosch naar Mathieu van der Poel. De wegrenner, veldrijder en mountainbiker volgt Tom Dumoulin op, die vijf jaar op rij de Gerrit Schulte Trofee in de wacht sleepte.

Van der Poel kreeg tijdens het wielergala van de Club van 48 in de Brabantse hoofdstad de voorkeur boven Teunissen, die afgelopen seizoen de touretappe naar Brussel op zijn naam schreef en enkele dagen de gele trui droeg in de Ronde van Frankrijk.

Genomineerden
Behalve de renner van Jumbo-Visma uit Ysselsteyn en Van der Poel behoorden ook Bauke Mollema, Steven Kruijswijk, baanwielrenner Harrie Lavreysen en BMX'er Twan van Gendt tot de genomineerden.

Video: L1

Wielrenoeuvre Van der Poel
Van der Poel schreef in 2019 de Amstel Gold Race op zijn naam en behaalde op de weg nog negen andere overwinningen. Hij won 32 van de 34 veldritten waaraan hij deelnam en werd Europees en wereldkampioen. Daarnaast werd de sportieve duizendpoot ook nog eens Europees kampioen mountainbiken.

Talent
Lorena Wiebes kreeg de Gerrie Knetemann Trofee voor Talent van het Jaar. De 20-jarige wielrenster van Parkhotel Valkenburg werd Nederlands kampioene op de weg, won de wegrit tijdens de Europese Spelen in Minsk en kwam in 13 andere wedstrijden zegevierend over de streep.

Annemiek van Vleuten mag zich wielrenster van het jaar noemen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen