Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin na kleine ingreep op hoogtestage

Geplaatst opmaandag 17 juni 2019 - 16:03

Wielrenner Tom Dumoulin heeft in Hengelo een kleine medische ingreep ondergaan.

De Maastrichtse renner van Team Sunweb moest in het Critérium du Dauphiné opgeven omdat hij last kreeg van zijn linkerknie, het gewricht waarop hij in de Giro d'Italia gevallen was.

Grind
Bij de ingreep werd een brokje grind verwijderd. Dumoulin gaat nu op hoogtestage om zich voor te bereiden op de Tour de France. Eerder werd gevreesd dat er na de val een stukje metaal in zijn knie was beland. Uit onderzoek in het medisch centrum OCON in Hengelo bleek het om een stukje grind te gaan.

Ontsteking
"We hebben besloten het zondag te verwijderen omdat het tot een lichte ontsteking leidde", lichtte teamarts Camiel Aldershof toe. "Tom heeft vanochtend een test gedaan. Nadat die naar tevredenheid was verlopen is besloten dat hij op hoogtestage kan gaan om zijn voorbereiding op de Tour te vervolgen. We zullen van dag tot dag kijken en eventueel het trainingsschema aanpassen. Maar het ziet er voorlopig goed uit."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen