Overslaan en naar de inhoud gaan

'Dumoulin moet als schaduwkopman naar Tour'

Geplaatst opdinsdag 19 oktober 2021 - 7:00

Wielerjournalist Sander Kleikers vindt dat Tom Dumoulin als schaduwkopman moet starten in de Tour de France van 2022.

Kleikers deed zijn uitspraken in het L1-programma AvondGasten Sport.

Tour de France
Afgelopen week werd het parcours bekendgemaakt van de Tour de France. Met onder meer een kasseienrit, twee tijdritten en vijf aankomsten bergop. "Alles zit erin", zegt Kleikers over de route die de organisatie heeft uitgetekend. Volgens Kleikers is het een Tour de France voor de Maastrichtenaar. "Met twee tijdritten en ook de kasseienrit, want Jumbo-Visma kan goed op de kasseien rijden."

Lees ook: Demi Vollering: 'Tour voor vrouwen is erkenning'

Schaduwkopman
Kleikers vindt dat Dumoulin 'het aan zijn stand verplicht is' om in de Tour de France te starten. "Hij moet het uiteraard zelf willen, maar met dit parcours en zijn status moet hij in de Tour gaan rijden. Dan kunnen ze ook het plan van Jumbo-Visma volmaken, namelijk het winnen van de Tour." Volgens Kleikers hoeft Dumoulin niet de enige kopman te zijn in de Tour. "Ik snap dat hij niet de enige kopman wil zijn, maar als schaduwkopman kan wel. Dan is Primoz Roglic de kopman, want hij is ook de betere ronderenner."

Poels
Kleikers liet ook zijn licht schijnen op een eventuele nieuwe ploeg van Wout Poels. "Ik zie Poels wel bij Israel Start-Up Nation rijden. Er rijden jongens met veel ervaring en Daniel Martin is daar gestopt, een renner die ook wel lijkt op Poels." Kleikers wijst ook op de aanwezigheid van Chris Froome bij Israel Start-Up Nation. Poels, afkomstig uit Blitterswijck, en Froome waren namelijk teamgenoten bij het voormalige Team Sky.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen