Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin met 'raar gevoel' aan start van de Tour

Geplaatst opzaterdag 29 augustus 2020 - 15:21

De Tour de France is zaterdagmiddag officieel van start gegaan. Tom Dumoulin had een raar gevoel voorafgaand aan de eerste etappe.

Dat zei de Maastrichtenaar tegen de NOS.

Bubbel
"Het is gewoon raar", constateerde Tom Dumoulin al voor de start bij de NOS. Achter een dranghek mocht hij een verslaggever met een hengelmicofoon te woord staan. Bij de teambus, waar het normaal een gekrioel van geïnteresseerden is, bleef het rustig met alleen wat nieuwsgierige fans achter de hekken. De Tourrenners bevinden zich in een 'bubbel', het virus moet buiten worden gelaten.

"Het is niet anders", zei Dumoulin, een van de twee kopmannen van Jumbo-Visma. "We zijn met zijn allen heel blij dat er gewoon gekoerst kan worden. Dat had ik in april niet verwacht. De besmettingen lopen weer op, maar wij hebben onze bubbel goed voor elkaar. Het is nooit 100 procent veilig, maar mooi dat het lijkt te gaan lukken."

Zomerse gevoel
Een bezoek aan de Tour wordt de komende drie weken ontmoedigd, met name met maatregelen in de bergen waar het veel rustiger zal zijn dan gewoonlijk. Dumoulin: "Het is anders, ik heb ook niet dat zomerse gevoel dat bij de Tour hoort. En veel publiek is stressvol, maar maakt ook veel los. Daar zal nu geen sprake van zijn."

Van Aert
Zijn ploeggenoot Wout van Aert liet zich op verzoek ook in de mixed zone zien, de enige plek waar een zeer beperkt contact tussen renners en journalisten mogelijk is. "Het zal nu eindelijk over de koers gaan", verzuchtte de Belg. "Het is anders voor ons, maar als we gestart zijn, gaat het normaal voelen. Het zijn speciale omstandigheden, maar nu gaan we naar het sportieve kijken." Van Aert wordt door een flink aantal kenners getipt als een van de favorieten voor de eerste gele trui van de Tour.

Rijen dik
Er wordt gefietst, maar de Tour de France is dit jaar anders dan anders. In Nice, waar zaterdagmiddag de eerste etappe begon, stond het publiek niet rijen dik om de renners uit te zwaaien. Aan de oproep van de autoriteiten om vanwege de oplopende coronabesmettingen zo veel mogelijk thuis te blijven leek door velen gehoor te zijn gegeven. Bovendien was het aantal buitenlandse wielerfans in Nice een fractie van wat zich normaal bij een Grand Départ meldt.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen