Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin krijgt één tijdrit en veel klimwerk in Tour

Geplaatst opdinsdag 15 oktober 2019 - 12:18

Tom Dumoulin kan in de Tour de France van 2020 uitkijken naar één tijdrit en aardig wat klimwerk.

Dat maakte de Tourdirectie dinsdag bekend.

Grand Départ in Nice
De enige rit tegen de klok is 36 km lang, staat op de voorlaatste dag gepland en is een klimtijdrit naar La Planche des Belles Filles. De hoofdfocus van de Tour, die op 27 juni in het Zuid-Franse Nice van start gaat, ligt echter opnieuw op klimmen.

Vierde etappe
Waar het peloton in voorgaande edities eerst een week door vlakke etappes heen moest, gaan de ploegen direct na Nice al de bergen in. In de vierde etappe staat de eerste aankomst bergop op de planning in de rit naar Orcières-Merlette in de Alpen. Het echte hooggebergte komt vanaf 4 juli, als het peloton twee dagen de Pyreneëen intrekt.

Alpen
Na een uitstapje naar de Atlantische kust, trekt de karavaan vanaf 12 juli opnieuw naar de Alpen, waar de befaamde Grand Colombier bedwongen moet worden. Na de rustdag op 13 juli moeten er nog vier dagen met bergen overwonnen worden voordat op 18 juli de tijdrit naar La Planche op het programma staat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen