Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dumoulin krijgt een nieuwe trainer

Geplaatst opwoensdag 24 oktober 2018 - 9:05

Het ziet ernaar uit dat Tom Dumoulin zijn een van zijn vaste trainers bij Team Sunweb kwijt gaat raken.

Dat schrijft De Telegraaf. Trainer Adriaan Helmantel is bijna met de KNWU rond om als bondscoach van de beloften op de weg en de duurreners van de baan te fungeren.

Begeleiden
De KNWU is voor Helmantel geen onbekend terrein. Voordat hij in 2012 bij de ploeg van Tom Dumoulin aan de slag ging, was hij al bij de baanploeg van de Nederlandse wielerfederatie werkzaam. Het is de bedoeling dat de huidige trainer van Team Sunweb ook als assistent-coach de mannen en de vrouwen gaat begeleiden tijdens tijdritten en kampioenschappen.

Zoektocht
De KNWU mag dan wel bijna de assistent-coach van de profrenners vastgelegd hebben, maar de federatie is nog steeds op zoek naar bondscoaches voor zowel de mannen als de vrouwenploeg. Dat komt, omdat Thorwald Veneberg eerst ook bondscoach was maar nu directeur is van de bond. De bond had in eerste instantie Michiel Elijzen op het oog voor deze functie, maar hij bedankte vriendelijk voor het aanbod. Elijzen bevindt zich op dit moment namelijk in de afrondende fase van de onderhandelingen met Team Sunweb om Helmantel op te volgen als ploegleider.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen