Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin krijgt een nieuwe trainer

Geplaatst opwoensdag 24 oktober 2018 - 9:05

Het ziet ernaar uit dat Tom Dumoulin zijn een van zijn vaste trainers bij Team Sunweb kwijt gaat raken.

Dat schrijft De Telegraaf. Trainer Adriaan Helmantel is bijna met de KNWU rond om als bondscoach van de beloften op de weg en de duurreners van de baan te fungeren.

Begeleiden
De KNWU is voor Helmantel geen onbekend terrein. Voordat hij in 2012 bij de ploeg van Tom Dumoulin aan de slag ging, was hij al bij de baanploeg van de Nederlandse wielerfederatie werkzaam. Het is de bedoeling dat de huidige trainer van Team Sunweb ook als assistent-coach de mannen en de vrouwen gaat begeleiden tijdens tijdritten en kampioenschappen.

Zoektocht
De KNWU mag dan wel bijna de assistent-coach van de profrenners vastgelegd hebben, maar de federatie is nog steeds op zoek naar bondscoaches voor zowel de mannen als de vrouwenploeg. Dat komt, omdat Thorwald Veneberg eerst ook bondscoach was maar nu directeur is van de bond. De bond had in eerste instantie Michiel Elijzen op het oog voor deze functie, maar hij bedankte vriendelijk voor het aanbod. Elijzen bevindt zich op dit moment namelijk in de afrondende fase van de onderhandelingen met Team Sunweb om Helmantel op te volgen als ploegleider.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen