Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin: hopelijk stap dichter bij topvorm voor de Tour

Geplaatst opzondag 16 augustus 2020 - 18:45

Tom Dumoulin sloot het Critérium du Dauphiné zondag af als zevende na de vijfde plaats in de slotetappe die werd gewonnen door ploeggenoot Sepp Kuss.

"Ik heb acht dagen keihard afgezien", zei de klassementsrenner van Jumbo-Visma. "Hopelijk heeft het mij een stap dichter bij de topvorm gebracht voor de Tour de France."

Lees ook: Tom Dumoulin eindigt als zevende in Dauphiné

Enige kopman Jumbo-Visma
Dumoulin zag medekopmannen Steven Kruijswijk en Primoz Roglic, die de leiding in het algemeen klassement had, wegvallen na valpartijen zaterdag. Maar hij klonk toch redelijk tevreden na de slotetappe. "Het is eeuwig zonde wat gebeurd is met Steven en Primoz. Vandaag wilden we alles eruit halen wat erin zat. Dat is gelukt. Wout heeft de groene trui gepakt, Sepp wint de rit en ik schuif wat plekken op in het klassement."

Lees ook: Dumoulin enige overgebleven Jumbo-kopman in Dauphiné

Loodzware week
Voor de 29-jarige Maastrichtse renner was het na de Tour de l'Ain van vorig weekend pas zijn tweede optreden in meer dan een jaar. Hij sprak van een loodzware week. "Ik heb nog nooit zo'n zware vijf dagen achter elkaar gehad. Ik ben echt helemaal af", zei Dumoulin. "Dit maak je zelfs in de Tour niet mee, zulke bergritten achter elkaar. Ik kwam zelf tekort om het verschil te maken in de slotetappe. Sepp is een geweldenaar, dat hij dit nog afmaakt."

Dumoulin blijft nog een week op hoogte zitten, voornamelijk om uit te rusten, zei hij. "Daarna reis ik een paar dagen voor de start van de Tour naar Nice."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen