Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin hoopt 'keihard' dat de Tour de France doorgaat

Geplaatst opzondag 5 april 2020 - 19:52

Tom Dumoulin hoopt dat hij in juni aan de start kan staan van de grootste wielerronde ter wereld, de Tour de France.

De organisatie van La Grande Boucle maakt op 15 mei bekend of de wielerronde dit jaar doorgaat of, net als vele koersen, afgelast of verplaatst gaat worden.

Skype
Dumoulin hoopt dat er in juni gewoon gefietst kan worden, maar geeft tegen de NOS aan dat hij er toch een hard hoofd in heeft. "Ik hoop keihard dat het gaat lukken. Maar als je de berichtgeving erop naslaat, dan is het wel heel kort dag", legt hij via Skype uit. "Je weet niet honderd procent zeker wat het virus gaat doen richting de zomer. Ik snap wel dat ze de deur op een kier houden. Voor mij verandert er ook niet veel, ik hou me toch wel fit."

Parasiet
Voor Dumoulin betekent de coronacrisis een verlenging van zijn wedstrijdloze periode. De Tour moest zijn hoofddoel worden in het eerste jaar na zijn slepende knieblessure, die hij vorig jaar in de Giro d'Italia na een valpartij opliep. Maar zijn voorbereiding op de grootste ronde van het jaar liep door darmparasiet al vertraging op, waardoor hij niet aan de start van de Ronde van Valencia kon verschijnen. Dumoulin heeft daardoor, en nu de coronacrisis, dit jaar nog een wedstrijdmeter gereden.

Gedeeld kopman
De Maastrichtenaar zou samen met Primoz Roglic en Steven Kruijswijk als gedeeld kopman van Team Jumbo-Visma aan de start verschijnen. "Ik ben weer fit, maar momenteel kan ik er weinig mee. Dat is ongelooflijk zuur. Ik kijk ontzettend uit naar het moment dat ik weer een rugnummer mag opspelden. Dat moment lijkt echter iedere dag verder van me af te komen staan."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen