Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin hoopt 'keihard' dat de Tour de France doorgaat

Geplaatst opzondag 5 april 2020 - 19:52

Tom Dumoulin hoopt dat hij in juni aan de start kan staan van de grootste wielerronde ter wereld, de Tour de France.

De organisatie van La Grande Boucle maakt op 15 mei bekend of de wielerronde dit jaar doorgaat of, net als vele koersen, afgelast of verplaatst gaat worden.

Skype
Dumoulin hoopt dat er in juni gewoon gefietst kan worden, maar geeft tegen de NOS aan dat hij er toch een hard hoofd in heeft. "Ik hoop keihard dat het gaat lukken. Maar als je de berichtgeving erop naslaat, dan is het wel heel kort dag", legt hij via Skype uit. "Je weet niet honderd procent zeker wat het virus gaat doen richting de zomer. Ik snap wel dat ze de deur op een kier houden. Voor mij verandert er ook niet veel, ik hou me toch wel fit."

Parasiet
Voor Dumoulin betekent de coronacrisis een verlenging van zijn wedstrijdloze periode. De Tour moest zijn hoofddoel worden in het eerste jaar na zijn slepende knieblessure, die hij vorig jaar in de Giro d'Italia na een valpartij opliep. Maar zijn voorbereiding op de grootste ronde van het jaar liep door darmparasiet al vertraging op, waardoor hij niet aan de start van de Ronde van Valencia kon verschijnen. Dumoulin heeft daardoor, en nu de coronacrisis, dit jaar nog een wedstrijdmeter gereden.

Gedeeld kopman
De Maastrichtenaar zou samen met Primoz Roglic en Steven Kruijswijk als gedeeld kopman van Team Jumbo-Visma aan de start verschijnen. "Ik ben weer fit, maar momenteel kan ik er weinig mee. Dat is ongelooflijk zuur. Ik kijk ontzettend uit naar het moment dat ik weer een rugnummer mag opspelden. Dat moment lijkt echter iedere dag verder van me af te komen staan."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen