Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin: hoogtestage voorwaarde voor topprestatie in Tour

Geplaatst opwoensdag 15 april 2020 - 20:34

Hoewel er nog vele vragen zijn was Tom Dumoulin woensdag blij met de nieuwe datum waarop de Tour de France komende zomer alsnog wordt verreden. Mits de maatregelen tegen het coronavirus het rijden van een wielerronde vanaf 29 augustus toelaten.

Het is een eerste onzekerheid. "Dat eind juni 'm niet ging worden, zag je wel aankomen", zegt de Maastrichtenaar tegen het ANP. "Nu we dit weten kunnen we straks een serieus programma gaan opstellen."

Allerbelangrijkste
Eigenlijk staat zijn hoofd er nog niet naar. De strijd tegen het coronavirus houdt Dumoulin meer bezig. "Dat is veel belangrijker." Maar nu er een reële datum is waarop de Tour verreden gaat worden zal er een trainingsplan gemaakt moeten worden. "Een hoogtestage, dat is het allerbelangrijkste. Als ik in juli niet in de Alpen heb kunnen trainen, ga ik niet meedoen om de eindzege", vertelt Dumoulin.

Lees ook: Dumoulin hoopt 'keihard' dat de Tour de France doorgaat

Niet per se nodig
Hij hecht minder belang aan een eventueel wedstrijdoptreden voorafgaand aan de Tour. "Ik kan heel gericht trainen. Een voorbereidingskoers zou mooi zijn, maar niet per se nodig. Zonder hoogtestage kan ik nog wel voor de ploeg een goede Tour rijden. Maar het is uitgesloten dat je je drie weken lang meet met de beste klassementsrenners die uit de bergen van bijvoorbeeld Andorra of Colombia komen."

Fragiel
Hij begrijpt dat de Tourorganisatie lang wilde wachten en eigenlijk pas half mei wilde beslissen over uit- of afstel. "Net als bij de Olympische Spelen. Er zijn zo veel belangen aan verbonden." Zelfs bij een Tour zonder publiek kon hij zich iets voorstellen. "We zitten qua sport in zo'n fragiele situatie. We zijn afhankelijk van sponsoring. Het doorgaan van de Tour is zo belangrijk. Ik ben blij dat er nu een poging wordt gedaan het wielerjaar nog voor een deel te redden. Maar we weten ook: voorlopig bepaalt corona alles."

Lees ook: Dumoulin krijgt één tijdrit en veel klimwerk in Tour

Vragen
Vragen zijn er genoeg. Of hij zich optimaal kan voorbereiden? Of renners dagelijks gecontroleerd moeten worden? "Daar kan ik me zeker iets bij voorstellen. In zo'n peloton vliegen de speekseldeeltjes rond. Als er in Parijs-Nice één renner verkouden is, komt het hele peloton verkouden thuis. Zo zou het ook met corona gaan."

Verstandig
Voorlopig doet Dumoulin vooral voorzichtig. "Ook als straks de wereld weer enigszins op gang komt. Dan is het niet verstandig om meteen keihard te trainen. Het verzwakt je immuunsysteem, waardoor je vatbaarder wordt. Ook voor corona."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen