Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin heeft last van knie en stapt af in Dauphiné

Geplaatst opzaterdag 15 juni 2019 - 10:25

Tom Dumoulin verschijnt niet meer aan de start van de zevende etappe van het Critérium du Dauphiné. De Maastrichtenaar heeft last van zijn knie en heeft besloten om rust te pakken.

"Na de laatste etappe voelde ik me best goed, maar 's avonds kwam de irritatie terug. Ik vind het niet nodig om het nu te pushen met m'n knie", zegt de topman van Team Sunweb op Twitter.

Knie
Tijdens het Critérium du Dauphiné wilde Dumoulin wedstrijdritme opdoen en zich voorbereiden op de Tour de France. Na zijn valpartij in de Giro d'Italia moest Dumoulin door een blessure aan zijn linkerknie afstappen. Blijkbaar is de knie van de tijdritspecialist nog niet volledig hersteld.

Video: L1

Rust
Volgens de teamarts van Team Sunweb is het een preventieve maatregel om Dumoulin uit de koers te halen. De Maastrichtenaar moet nu even rust pakken, voordat de ploeg weer op hoogtetraining gaat in Frankrijk. De Tour de France vindt over drie weken plaats. Het is niet bekend of de voormalig Giro-winnaar tijdig hersteld is.

Lees ook: Tom Dumoulin: 'Ik ben nog niet op topniveau'

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen