Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin heeft last van knie en stapt af in Dauphiné

Geplaatst opzaterdag 15 juni 2019 - 10:25

Tom Dumoulin verschijnt niet meer aan de start van de zevende etappe van het Critérium du Dauphiné. De Maastrichtenaar heeft last van zijn knie en heeft besloten om rust te pakken.

"Na de laatste etappe voelde ik me best goed, maar 's avonds kwam de irritatie terug. Ik vind het niet nodig om het nu te pushen met m'n knie", zegt de topman van Team Sunweb op Twitter.

Knie
Tijdens het Critérium du Dauphiné wilde Dumoulin wedstrijdritme opdoen en zich voorbereiden op de Tour de France. Na zijn valpartij in de Giro d'Italia moest Dumoulin door een blessure aan zijn linkerknie afstappen. Blijkbaar is de knie van de tijdritspecialist nog niet volledig hersteld.

Video: L1

Rust
Volgens de teamarts van Team Sunweb is het een preventieve maatregel om Dumoulin uit de koers te halen. De Maastrichtenaar moet nu even rust pakken, voordat de ploeg weer op hoogtetraining gaat in Frankrijk. De Tour de France vindt over drie weken plaats. Het is niet bekend of de voormalig Giro-winnaar tijdig hersteld is.

Lees ook: Tom Dumoulin: 'Ik ben nog niet op topniveau'

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen