Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin heeft genoten van 'uurtje Amstel Gold Race'

Geplaatst opzondag 19 april 2020 - 17:30

Tom Dumoulin vindt de virtuele Amstel Gold Race een mooi initiatief, maar mist wel het echte wielrennen.

De renner uit Maastricht deed zondagmiddag mee aan de virtuele toertocht van 26 kilometer. Tijdens deze sessie beantwoorde hij vragen van wielerliefhebbers. En dat viel nog niet mee om bergop te fietsen én vragen te beantwoorden. "Ik word bergop voorbij gestoven. Maar dat komt, denk ik, omdat sommige deelnemers een lichter gewicht hebben ingevoerd."

Rollerbank
De echte Amstel Gold Race kon zondag niet doorgaan vanwege de maatregelen die zijn genomen om het coronavirus in te dammen. Tom Dumoulin reed zijn race vanuit een vakantiehuisje op de Cauberg. Hij zat daar op de rollerbank met voor zich een scherm. Zo konden mensen uit het hele land met Dumoulin 'meefietsen'. De virtuele tour van de Gold Race was live via Facebook te volgen.

Video: L1

Tour de France
Dumoulin prijst de organisatie voor hun vindingrijkheid maar fietst toch liever écht. "Ik hoop dat de Tour de France in augustus van start gaat. Ik hoop dat de koers met bepaalde maatregelen wél kan doorgaan. Maar als ik de berichtgeving hoor, dan wordt het een heel moeilijk verhaal. Ik ben nu niet keihard aan het trainen want de komende paar maanden staat er geen koers op het programma."

Bram Tankink
Oud-profrenner Bram Tankink deed ook mee aan de virtuele race. De renner gaf in zijn eigen tuin alles wat hij in zich had en maakte er voor zichzelf een wedstrijdje van. "Toen ik mijn carrière afsloot heb ik gezworen om nooit meer op een rollerbank te fietsen. Ik had er zo'n hekel aan, ik hou van wielrennen omdat je de bomen ziet en de toeschouwers hoort. Dat is er allemaal niet bij."

Maar eenmaal gestart kwam de echte topsporter weer in hem naar boven en haalde hij de ene na de andere deelnemer in. Hij eindigde als dertigste en was daar heel tevreden over.

Video: L1

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen