Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin: Giro in 2019 hoofddoel, Tour ook nog optie

Geplaatst opzondag 16 december 2018 - 9:25

Tom Dumoulin rijdt komend jaar de Ronde van Italië.

In een videoboodschap van zijn ploeg laat hij weten dat de Giro het voornaamste doel wordt komend jaar.

"Lang dachten we na over de Tour de France, maar het schema van de Giro is zo mooi dat we besloten hebben daarvoor te gaan", zegt Dumoulin.

Video: YouTube Team Sunweb

Later besluit over Tour
Het is niet uitgesloten dat de Maastrichtenaar daarna ook start in de Tour de France. "Maar dat bepalen we pas later, de focus is op Italië gericht."

Op het lijf
Dumoulin won de Giro in 2017 en werd dit jaar tweede. Het parcours ligt de Maastrichtenaar goed met meerdere tijdrit-kilometers. "En bovendien houd ik van Italië", aldus de oud-winnaar.

Giro
De Giro d'Italia gaat op 11 mei van start met een individuele tijdrit over dik 8 kilometer in Bologna. De rit eindigt met een stevige klim over de laatste 2 kilometer. Daarna volgen nog een individuele tijdrit over 34 kilometer waarin ook flink geklommen moet worden. En tot slot is er op de slotdag in Verona nog een individuele race tegen de klok over een afstand van 15 kilometer.

Tour
Het routeschema van de Tour de France heeft komend jaar maar één individuele tijdrit, over 27 kilometer. De nadruk ligt in Frankrijk op de bergen, met een recordaantal van 30 cols - 4 meer dan afgelopen jaar.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen