Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin: Giro in 2019 hoofddoel, Tour ook nog optie

Geplaatst opzondag 16 december 2018 - 9:25

Tom Dumoulin rijdt komend jaar de Ronde van Italië.

In een videoboodschap van zijn ploeg laat hij weten dat de Giro het voornaamste doel wordt komend jaar.

"Lang dachten we na over de Tour de France, maar het schema van de Giro is zo mooi dat we besloten hebben daarvoor te gaan", zegt Dumoulin.

Video: YouTube Team Sunweb

Later besluit over Tour
Het is niet uitgesloten dat de Maastrichtenaar daarna ook start in de Tour de France. "Maar dat bepalen we pas later, de focus is op Italië gericht."

Op het lijf
Dumoulin won de Giro in 2017 en werd dit jaar tweede. Het parcours ligt de Maastrichtenaar goed met meerdere tijdrit-kilometers. "En bovendien houd ik van Italië", aldus de oud-winnaar.

Giro
De Giro d'Italia gaat op 11 mei van start met een individuele tijdrit over dik 8 kilometer in Bologna. De rit eindigt met een stevige klim over de laatste 2 kilometer. Daarna volgen nog een individuele tijdrit over 34 kilometer waarin ook flink geklommen moet worden. En tot slot is er op de slotdag in Verona nog een individuele race tegen de klok over een afstand van 15 kilometer.

Tour
Het routeschema van de Tour de France heeft komend jaar maar één individuele tijdrit, over 27 kilometer. De nadruk ligt in Frankrijk op de bergen, met een recordaantal van 30 cols - 4 meer dan afgelopen jaar.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen