Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin: Giro in 2019 hoofddoel, Tour ook nog optie

Geplaatst opzondag 16 december 2018 - 9:25

Tom Dumoulin rijdt komend jaar de Ronde van Italië.

In een videoboodschap van zijn ploeg laat hij weten dat de Giro het voornaamste doel wordt komend jaar.

"Lang dachten we na over de Tour de France, maar het schema van de Giro is zo mooi dat we besloten hebben daarvoor te gaan", zegt Dumoulin.

Video: YouTube Team Sunweb

Later besluit over Tour
Het is niet uitgesloten dat de Maastrichtenaar daarna ook start in de Tour de France. "Maar dat bepalen we pas later, de focus is op Italië gericht."

Op het lijf
Dumoulin won de Giro in 2017 en werd dit jaar tweede. Het parcours ligt de Maastrichtenaar goed met meerdere tijdrit-kilometers. "En bovendien houd ik van Italië", aldus de oud-winnaar.

Giro
De Giro d'Italia gaat op 11 mei van start met een individuele tijdrit over dik 8 kilometer in Bologna. De rit eindigt met een stevige klim over de laatste 2 kilometer. Daarna volgen nog een individuele tijdrit over 34 kilometer waarin ook flink geklommen moet worden. En tot slot is er op de slotdag in Verona nog een individuele race tegen de klok over een afstand van 15 kilometer.

Tour
Het routeschema van de Tour de France heeft komend jaar maar één individuele tijdrit, over 27 kilometer. De nadruk ligt in Frankrijk op de bergen, met een recordaantal van 30 cols - 4 meer dan afgelopen jaar.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen