Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin: Giro in 2019 hoofddoel, Tour ook nog optie

Geplaatst opzondag 16 december 2018 - 9:25

Tom Dumoulin rijdt komend jaar de Ronde van Italië.

In een videoboodschap van zijn ploeg laat hij weten dat de Giro het voornaamste doel wordt komend jaar.

"Lang dachten we na over de Tour de France, maar het schema van de Giro is zo mooi dat we besloten hebben daarvoor te gaan", zegt Dumoulin.

Video: YouTube Team Sunweb

Later besluit over Tour
Het is niet uitgesloten dat de Maastrichtenaar daarna ook start in de Tour de France. "Maar dat bepalen we pas later, de focus is op Italië gericht."

Op het lijf
Dumoulin won de Giro in 2017 en werd dit jaar tweede. Het parcours ligt de Maastrichtenaar goed met meerdere tijdrit-kilometers. "En bovendien houd ik van Italië", aldus de oud-winnaar.

Giro
De Giro d'Italia gaat op 11 mei van start met een individuele tijdrit over dik 8 kilometer in Bologna. De rit eindigt met een stevige klim over de laatste 2 kilometer. Daarna volgen nog een individuele tijdrit over 34 kilometer waarin ook flink geklommen moet worden. En tot slot is er op de slotdag in Verona nog een individuele race tegen de klok over een afstand van 15 kilometer.

Tour
Het routeschema van de Tour de France heeft komend jaar maar één individuele tijdrit, over 27 kilometer. De nadruk ligt in Frankrijk op de bergen, met een recordaantal van 30 cols - 4 meer dan afgelopen jaar.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen