Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin: Giro in 2019 hoofddoel, Tour ook nog optie

Geplaatst opzondag 16 december 2018 - 9:25

Tom Dumoulin rijdt komend jaar de Ronde van Italië.

In een videoboodschap van zijn ploeg laat hij weten dat de Giro het voornaamste doel wordt komend jaar.

"Lang dachten we na over de Tour de France, maar het schema van de Giro is zo mooi dat we besloten hebben daarvoor te gaan", zegt Dumoulin.

Video: YouTube Team Sunweb

Later besluit over Tour
Het is niet uitgesloten dat de Maastrichtenaar daarna ook start in de Tour de France. "Maar dat bepalen we pas later, de focus is op Italië gericht."

Op het lijf
Dumoulin won de Giro in 2017 en werd dit jaar tweede. Het parcours ligt de Maastrichtenaar goed met meerdere tijdrit-kilometers. "En bovendien houd ik van Italië", aldus de oud-winnaar.

Giro
De Giro d'Italia gaat op 11 mei van start met een individuele tijdrit over dik 8 kilometer in Bologna. De rit eindigt met een stevige klim over de laatste 2 kilometer. Daarna volgen nog een individuele tijdrit over 34 kilometer waarin ook flink geklommen moet worden. En tot slot is er op de slotdag in Verona nog een individuele race tegen de klok over een afstand van 15 kilometer.

Tour
Het routeschema van de Tour de France heeft komend jaar maar één individuele tijdrit, over 27 kilometer. De nadruk ligt in Frankrijk op de bergen, met een recordaantal van 30 cols - 4 meer dan afgelopen jaar.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen