Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin gaat toch voor de Tour de France

Geplaatst opvrijdag 20 december 2019 - 14:13

Tom Dumoulin gaat in 2020 de Tour de France rijden. Dat bleek tijdens de presentatie van zijn nieuwe ploeg Jumbo-Visma.

De Nederlandse equipe zet alles op een hoofdprijs in de Ronde van Frankrijk. Ook Primoz Roglic en Steven Kruijswijk starten in de Tour.

Giro
De Italiaanse Gazzetto dello Sport meldde afgelopen week nog dat Dumoulin de Giro zou gaan rijden, de Ronde van Italië. De Maastrichtse wielrenner won de Giro in 2017 en maakte nooit een geheim van zijn liefde voor de Italiaanse etappekoers. Juist omdat Dumoulin terugkeert van een jaar vol fysiek ongemak, zou de Ronde van Italië zijn voorkeur hebben, zo meldden de Italiaanse media. Dumoulin zet zijn kaarten toch op succes in de Tour de France, zo bleek vanmiddag. Hij gaat niet naar de Giro.

Olympische Spelen
Dumoulin start wel op de Olympische Spelen in Tokyo. Een gouden medaille in 2020 was zijn eigen topprioriteit, zo gaf de voormalig wereldkampioen tijdrijden al aan. Ook rijdt hij de Limburgse wielerklassieker Amstel Gold Race.

Tour
De Ronde van Frankrijk heeft voor Nederland komend jaar een speciaal tintje. In 2020 is het veertig jaar geleden dat Joop Zoetemelk als laatste Nederlander het geel naar Parijs bracht.

Parcours
Dumoulin eindigde in 2018 als tweede in de Tour de France, achter winnaar Geraint Thomas. Bij de presentatie van het Tour-parcours voor 2020, leken de etappes niet op het lijf van Dumoulin geschreven. De Ronde van Frankrijk kent weinig tijdritkilometers in 2020, en er wordt veel geklommen. Toch ziet Dumoulin voldoende perspectief in de Ronde van Frankrijk, zo bleek bij de presentatie in Amsterdam.

Mike Teunissen
Mike Teunissen uit Ysselsteyn richt zich in het voorjaar op de klassiekers, zo blijkt tijdens de ploegpresentatie. Hij neemt niet deel aan de Tour de France, maar wel aan de Giro en de Vuelta.

Kopmannen
De ploeg start de Ronde van Frankrijk met drie kopmannen. Tijdens de Tour wordt gekeken wie er het beste voor staat en die kaart wordt dan uitgespeeld.

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen