Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin en Verstappen alvast geen Sportman van het Jaar

Geplaatst opdinsdag 4 december 2018 - 11:43

Formule 1-coureur Max Verstappen en wielrenner Tom Dumoulin maken geen kans op de titel Sportman van het Jaar.

De vakjury van het sportgala heeft de twee Limburgse sporters niet genomineerd.

Jaap Eden Award
Verstappen en Dumoulin zijn niet genomineerd maar stonden wel op de shortlist voor de verkiezing Sportman van het Jaar. Na het bekendmaken van de nominaties, is de Jaap Eden Award voor beide Limburgers uit zicht. Motorcrosser Jeffrey Herlings, schaatser Kjeld Nuis en turner Epke Zonderland maken wel kans op de sportprijs.

Grote Prijzen
Max Verstappen begon het seizoen slecht maar sloot de laatste vijf races steevast met een podiumplek af. De Limburger schreef afgelopen seizoen de Grand Prix van Mexico en Oostenrijk op zijn naam.

Goed mis
Tweevoudig wereldkampioen darten Michael van Gerwen begrijpt er niets van dat Verstappen niet genomineerd is. "Als Max Verstappen er al niet bij zit, dan gaat er iets niet goed denk ik. Ze hebben de plank volledig misgeslagen. Het is fenomenaal wat die gozer heeft laten zien dit jaar. Ze zullen er wel een goede reden voor hebben”", zegt Van Gerwen voor de camera’s van de NOS.

Verstek
Overigens liet Verstappen twee weken geleden al weten verstek te laten gaan bij het Sportgala. Hij hecht weinig waarde aan zulke prijzen. Toen hij vorig jaar de titel binnensleepte, was hij dan ook niet aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen.

Lees ook: Verstappen wederom afwezig op Sportgala

Dumoulin
Niet alleen Van Gerwen is verbaasd over de nominaties. Ook sportjournalist Henk Spaan begrijpt er weinig van. Bij Langs de Lijn uitte hij zijn onvrede over het ontbreken van Tom Dumoulin als genomineerde. De Maastrichtse wielrenner eindigde dit jaar als tweede in de Giro d’Italia én de Tour de France. "Dumoulin had hier bij moeten staan. Dit is vreemd aangezien hij een fantastisch seizoen gereden heeft", zegt Spaan.

Nominaties
De vakjury van het NOS | NOC*NSF Sportgala heeft dit jaar vier vrouwen genomineerd voor de titel Sportvrouw van het Jaar en drie mannen voor de titel Sportman van het Jaar. NOS verslaggever Kees Jongkind vindt dit opmerkelijk. "Waarom worden er bij de vrouwen vier sporters genomineerd en bij de mannen drie? Dan had de jury net zo goed ook een vierde sporter bij de mannen kunnen nomineren."

De vakjury bestaat o.a. uit oud-volleyballer Bas van de Goor, oud-bondscoach Guus Hiddink, openwaterzwemmer Maarten van der Weijden en schaatsvedette Marianne Timmer.

Het NOS | NOC*NSF Sportgala is op woensdag 19 december en wordt rechtstreeks uit uitgezonden op NPO 1.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen