Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin en Poels wacht aankomst bergop

Geplaatst opdinsdag 15 september 2020 - 11:35

Na de tweede rustdag krijgt de Tour de France voor Tom Dumoulin en Wout Poels dinsdag een vervolg met een bergrit.

De zestiende etappe gaat over 164 kilometer, van La Tour-du-Pin naar Villard-de-Lans.

Vijf cols
De aankomst is bergop, maar wel op een col van de derde categorie: de Côte 2000. De slotklim is bovendien slechts twee kilometer lang. Eerder in de etappe krijgen de renners de Col de Virieu (4de categorie, 2,3 kilometer), de Col de Porte (2de categorie, 7,4 kilometer), de Côte de Revel (2de categorie, 6 kilometer) en de Montée de Saint-Nizier-du-Moucherotte (1ste categorie, 11,1 kilometer) voorgeschoteld.

Coronatests
De etappe start om 13:20 uur, de finish wordt rond 17:30 uur verwacht. In de ochtend kwamen de uitslagen binnen van de coronatests die de voorbije twee dagen zijn gehouden bij bij alle renners en stafleden. Alle testen waren negatief. Vorige week, na de eerste dag, bleken vier stafleden van vier verschillende ploegen wel nog positief.

Lees ook: Marc Lotz: 'Tom Dumoulin is weer op niveau'

Klassement
Jumbo-Visma-kopman Primoz Roglic begint als klassementsleider aan de rit, met 40 seconden voorsprong op landgenoot Tadej Pogacar. Dumoulin is de nummer tien in het klassement, dik vijf minuten achter geletruidrager Roglic. Poels vinden we terug op de 134ste stek in de rangschikking.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen