Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin en Poels in voorhoede Tirreno-Adriatico

Geplaatst opzondag 17 maart 2019 - 18:08

Tom Dumoulin en Wout Poels zijn in de vijfde etappe van de Tirreno-Adriatico in de voorhoede geëindigd.

De kopman van Team Sunweb kwam in de 180 kilometer lange etappe van Colli al Metauro naar Recanati na een steile slotklim als vierde over de streep, de renner van Team Sky eindigde 18 seconden na de Maastrichtenaar als zesde. De etappe werd gewonnen door de Deen Jakob Fuglsang, die in zijn eentje over de finish kwam.

Vroeg op avontuur
Tien renners gingen al vroeg op avontuur en kregen kilometers later versterking van drie andere renners. De dertien kregen maximaal acht minuten voorsprong op het peloton, waar Jumbo-Visma het tempo aan kop bepaalde. In drie lokale omlopen van bijna 23 kilometer kregen de mannen aardig wat kuitenbijters voor de kiezen.

Tussenuit geknepen
Twee ronden voor het einde waren er van het 13-koppige gezelschap nog vier over. Een groepje met de voornaamste kanshebbers voor de eindzege ging in de achtervolging en uit dit groepje demarreerde Fuglsang. De Deen sloot bij het viertal aan en kneep er op een steil stuk alleen tussenuit. Dumoulin moest na een demarrage van Yates even afhaken, maar kwam terug.

Fuglsang hield stand op de slotklim. Yates werd tweede en kwam 18 seconden voor Roglic over de streep. In het klassement is Dumoulin vierde met 1 minuut en 55 seconden achterstand op leider Adam Yates, Poels volgt op 2 minuten en 39 seconden als zesde.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen