Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin in de 'spaarstand' verder in Vuelta

Geplaatst opdonderdag 22 oktober 2020 - 13:46

Tom Dumoulin zet de Ronde van Spanje voort, maar zal de komende twee dagen "in de spaarstand" rijden.

Dat zei ploegleider Merijn Zeeman van Jumbo-Visma voor de start van de derde etappe. Het is opnieuw een rit met een aankomst bergop. Dumoulin kwam op de eerste dag al in de problemen en verloor woensdag veel tijd. Hij liet weten 'leeg' te zijn.

Spaarstand
"Tom kijkt er nu anders tegenaan en wil graag bij de ploeg blijven om te helpen. We zetten hem nu twee dagen in de spaarstand en kijken dan in het weekeinde of hij nog van waarde kan zijn", aldus Zeeman. Voorafgaand aan de Vuelta was gezegd dat het koersverloop zou bepalen of de uit Maastricht afkomstige Dumoulin dan wel Primoz Roglic de kopman zou zijn. De Sloveen, vorig jaar winnaar van de Vuelta, pakte op de openingsdag meteen de leiderstrui.

Raar seizoen
Zeeman gaf toe met de nodige vraagtekens naar de Vuelta te zijn afgereisd. "Het is een raar seizoen wat we meemaken. We hebben ook voor Primoz, Sepp Kuss en Robert Gesink geprobeerd na de Tour wat rust in te bouwen om daarna te kijken wat er nog in de tank zit. Iedereen weet van Tom dat hij er lang uit is geweest. We hebben er goed over gepraat en denken dat het goed is om wat wedstrijdhardheid op te bouwen om met die basis de winter in te gaan."

De slotklim donderdag moet Dumoulin "laten lopen", terwijl er vrijdag een vlakke rit volgt. "Daarna gaan we kijken hoe het gaat. Tom wil graag een bijdrage leveren, maar het moet wel goed zijn voor hem. Anders nemen we de beslissing dat hij afstapt", aldus Zeeman.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen