Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin actief in tweede etappe Dauphiné, Poels negende

Geplaatst opmaandag 10 juni 2019 - 16:58

Tom Dumoulin heeft in de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné zijn benen getest.

De kopman van Team Sunweb ontsnapte met een aantal andere sterke coureurs op de eerste klim van de 180 kilometer lange etappe van Mauriac naar Craponne-sur-Arzon.

Kopgroep
Het groepje met onder anderen Julian Alaphilippe en Gorka Izagirre kreeg maximaal twee minuten voorsprong op het peloton, waarin het team van Chris Froome de controle had.

Teruggepakt
Op de zesde klim van de dag, de Côte de la Baraque, gingen Dumoulin, Gaudu, Izagirre en Buchmann aan de haal. Het viertal werd 35 kilometer voor de meet gegrepen. Dumoulin liet het peloton op de laatste klim van de etappe, de steile Côte de Saint-Victor sur Arlanc, gaan. Op die klim gingen Dylan Teuns en Guillaume Martin ervandoor en zij bleven uit de greep van de achtervolgers.

Klassement
Teuns was op de streep sneller dan Martin. Dertien seconden na het tweetal kwam Wout Poels als negende over de streep. De renner van Team Ineos is nu zevende in het algemeen klassement op 24 seconden van Dylan Teuns, die de leiderstrui overneemt van de Noor Edvald Boasson Hagen.

Tevreden
Tom Dumoulin kwam negen minuten na de etappewinnaar als 72ste over de streep. In het algemeen klassement staat de Maastrichtenaar 53ste. "Ik ben tevreden, de knie heeft zich goed gehouden. Het is nu een kwestie van de stijgende lijn vasthouden en hopelijk groeit de vorm in de komende weken", zegt de Maastrichtenaar op de website van zijn ploeg.

Spontaan
"Het was niet mijn plan om mee te gaan met de vroege ontsnapping, maar ik zat op de eerste klim vooraan en er ontstond al snel een breuk. Het peloton liet ons niet
echt gaan, maar ik besloot toch er even vol voor te gaan", aldus Dumoulin, die zich ervan bewust is dat hij nog niet voor het klassement kan meedoen.

De winnaar van de Giro in 2017 bereidt zich in het Critérium du Dauphiné voor op de Tour de France, die op 6 juli begint in Brussel.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen