Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dumoulin actief in tweede etappe Dauphiné, Poels negende

Geplaatst opmaandag 10 juni 2019 - 16:58

Tom Dumoulin heeft in de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné zijn benen getest.

De kopman van Team Sunweb ontsnapte met een aantal andere sterke coureurs op de eerste klim van de 180 kilometer lange etappe van Mauriac naar Craponne-sur-Arzon.

Kopgroep
Het groepje met onder anderen Julian Alaphilippe en Gorka Izagirre kreeg maximaal twee minuten voorsprong op het peloton, waarin het team van Chris Froome de controle had.

Teruggepakt
Op de zesde klim van de dag, de Côte de la Baraque, gingen Dumoulin, Gaudu, Izagirre en Buchmann aan de haal. Het viertal werd 35 kilometer voor de meet gegrepen. Dumoulin liet het peloton op de laatste klim van de etappe, de steile Côte de Saint-Victor sur Arlanc, gaan. Op die klim gingen Dylan Teuns en Guillaume Martin ervandoor en zij bleven uit de greep van de achtervolgers.

Klassement
Teuns was op de streep sneller dan Martin. Dertien seconden na het tweetal kwam Wout Poels als negende over de streep. De renner van Team Ineos is nu zevende in het algemeen klassement op 24 seconden van Dylan Teuns, die de leiderstrui overneemt van de Noor Edvald Boasson Hagen.

Tevreden
Tom Dumoulin kwam negen minuten na de etappewinnaar als 72ste over de streep. In het algemeen klassement staat de Maastrichtenaar 53ste. "Ik ben tevreden, de knie heeft zich goed gehouden. Het is nu een kwestie van de stijgende lijn vasthouden en hopelijk groeit de vorm in de komende weken", zegt de Maastrichtenaar op de website van zijn ploeg.

Spontaan
"Het was niet mijn plan om mee te gaan met de vroege ontsnapping, maar ik zat op de eerste klim vooraan en er ontstond al snel een breuk. Het peloton liet ons niet
echt gaan, maar ik besloot toch er even vol voor te gaan", aldus Dumoulin, die zich ervan bewust is dat hij nog niet voor het klassement kan meedoen.

De winnaar van de Giro in 2017 bereidt zich in het Critérium du Dauphiné voor op de Tour de France, die op 6 juli begint in Brussel.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen