Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin: aanval Chaves verraste me

Geplaatst opdonderdag 27 augustus 2015 - 21:38

Wielrenner Tom Dumoulin van Team Giant-Alpecin treurde donderdag niet al te lang over het verlies van de rode leiderstrui al na één dag in de Ronde van Spanje.

"Natuurlijk is het niet leuk, maar het zou erger zijn geweest als ik door een fout mijn eerste plaats in het algemeen klassement had verspeeld. Dat was echter niet het geval. De ploeg heeft goed samengewerkt. Chaves was gewoon sterker in deze rit en dat moeten we aanvaarden."

Niet volgen
De Colombiaan, die woensdag de leiderstrui verrassend aan Dumoulin moest afstaan, viel in de slotklim van de zesde etappe aan. "Hij versnelde juist op het steilste gedeelte. Daarmee verraste hij me. Ik kon hem niet volgen. Mijn ploeggenoot Lawson Craddock deed er alles aan om de voorsprong van Chaves te verminderen waarna ik alsnog probeerde om het gaatje te dichten. Helaas kreeg ik hem niet meer te pakken."

Klassement
Dumoulin eindigde op vijf seconden achter Chaves als derde. Hij staat nu weer tweede in het algemeen klassement, op tien seconden van de Colombiaan.

Lees ook: Tom Dumoulin leiderstrui alweer kwijt.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Dumoulin richt zich op Vuelta
Tom Dumoulin zit weer op de fiets
Tom Dumoulin aan de start in Ronde van Spanje
Tom Dumoulin tweede in etappe Vuelta
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen