Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin aangewezen als kopman voor WK wielrennen

Geplaatst opmaandag 14 september 2020 - 19:56

Tom Dumoulin is door bondscoach Koos Moerenhout aangewezen als kopman voor het komende wereldkampioenschap wielrennen in Imola.

De Maastrichtenaar verschijnt daarnaast ook in de tijdrit aan de start.

Ploeggenoten
Dumoulin krijg in de wegwedstrijd ondersteuning van Jumbo-Visma-ploeggenoten Robert Gesink, Pascal Eenkhoorn en Antwan Tolhoek. Verder maken Sam Oomen, Martijn Tusveld, Pieter Weening en Dylan van Baarle deel uit van de Nederlandse ploeg. In de tijdrit zal naast Dumoulin ook Jos van Emden van start gaan.

Tiende
Dumoulin rijdt momenteel de Tour de France, waar de Maastrichtenaar als mede-kopman naast Primoz Roglic aan de start verscheen. In de eerste Pyreneƫenrit besloot Dumoulin echter te kiezen voor een rol als meesterknecht van de Sloveen. De Limburger staat momenteel tiende in het algemeen klassement, op vijf minuten van leider Roglic.

Nederlands kampioen
Mathieu van der Poel laat het WK dit jaar schieten. De Nederlands kampioen op de weg vindt het parcours in het Italiaanse Imola niet bij zijn kwaliteiten passen en heeft aangegeven verstek te laten gaan.

Limburgse ploegen
Bij de vrouwen maken Demi Vollering (Parkhotel Valkenburg) en Boels-Dolmans-duo Chantal Blaak en Amy Pieters onderdeel uit van de selectie.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen