Overslaan en naar de inhoud gaan

DUKW Pierre Rieu te bezichtigen in Brunssum

Geplaatst opwoensdag 17 september 2014 - 13:20

Tijdens de Bevrijdingsfeesten in Brunssum is een authentieke DUKW van Pierre Rieu te bezichtigen.

De DUKW is een amfibievoertuig uit de Tweede Wereldoorlog dat een hoofdrol speelde bij de geallieerde invasies. Het voertuig werd gebruikt bij de invasies vanuit zee op Sicilië en in Normandië. De DUKW staat twee dagen lang, op zaterdag 20 en zondag 21 september 2014, op het Lindeplein in Brunssum.

Collectie Pierre Rieu
Het gaat om een authentieke DUKW uit de Tweede Wereldoorlog. Het voertuig is tien meter lang, drie meter hoog en 6,5 ton zwaar. Tijdens de oorlog werd het gebruikt om troepen en materieel te transporteren op land en in zee. De DUKW is afkomstig uit de persoonlijke collectie van Pierre Rieu die het beschikbaar stelde voor de Bevrijdingsfeesten in Brunssum.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Brunssumse neemt explosief mee naar school
Update: gebied basisschool Brunssum vrijgegeven
Kerkrade staat stil bij einde Tweede Wereldoorlog
Zoon blij dat oorlogsbrieven van overleden vader terecht zijn
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen