Overslaan en naar de inhoud gaan

Duizenden sms'jes verstuurd in onderzoek schietpartij

Geplaatst opvrijdag 4 december 2020 - 13:09

De politie heeft duizenden sms'jes gestuurd in de hoop tips te krijgen over de schietpartij in Sittard, op 12 september van dit jaar.

In totaal hebben een kleine 5000 mensen in de omgeving van Sittard vrijdag een sms'je gekregen met een oproep om eventueel informatie te delen. Met deze zogeheten SMS-bom hoopt de politie alsnog tips te krijgen.

Schietpartij
Op zaterdag 12 september werd het 38-jarige slachtoffer rond 23:15 uur beschoten op een oprit van de Bradleystraat in Sittard. Het slachtoffer zat in zijn auto, met draaiende motor, en reed in paniek achteruit. "Dat heeft vermoedelijk zijn leven gered", zei de woordvoerder van de politie. Het slachtoffer raakte desondanks zwaargewond.

Lees ook: Politie krijgt acht tips over schietpartij Sittard

Brandende motor
Een half uur na het schietincident werd op de Raadskuilderweg in Geleen een brandende motorfiets aangetroffen. De politie vermoedt dat dit de motor is die de twee daders bij de schietpartij gebruikten. De motor werd donderdag 27 augustus gestolen vanaf de Neuköllnerstrasse in Aken.

motor daders schietpartij Sittard - 12 sep 2020
Foto: Opsporing Verzocht

Crimineel mileu
Eerder meldde De Limburger dat Anthy P. degene was die werd neergeschoten. Volgens de krant heeft Anthy een behoorlijke staat van dienst in het criminele milieu en speelde hij een rol in verschillende motorclubs. Hij zou onder meer worden ingezet als bodyguard van grote criminelen.

P. zit sindsdien in een safehouse.

Lees ook: Slachtoffer Sittardse schietpartij ondergedoken in safehouse

Volgende week dinsdag komt de schietpartij in Sittard nogmaals aan bod bij Opsporing Verzocht.

SMS-bom schietpartij Sittard (4 dec 2020)
Foto: 1Limburg
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen