Overslaan en naar de inhoud gaan

Duizenden mensen nemen afscheid van Peter R. de Vries

Geplaatst opwoensdag 21 juli 2021 - 17:14

Duizenden mensen hebben in theater Carré in Amsterdam afscheid genomen van Peter R. De Vries. De misdaadverslaggever heeft een sleutelrol gespeeld in verschillende Limburgse zaken, waaronder de vermissing van Tanja Groen en de dood van Nicky Verstappen.

Naast de kist van Peter R. De Vries is er een prominente plek voor het shirt Ajax-shirt van Nicky Verstappen. Dat was eigenlijk bestemd voor het graf van Nicky, maar het kwam te laat binnen. Sindsdien heeft het 20 jaar op het kantoor van Peter R. De Vries gehangen, als motivatie om de zaak op te lossen.

Het shirt van Nicky staat naast de kist van De Vries, waar duizenden mensen afscheid kwamen nemen:

Aanslag
In theater Carré is woensdag een emotioneel afscheid van de misdaadverslaggever die voor de studio van RTL Boulevard werd neergeschoten. Vorige week donderdag overleed hij na die aanslag.

"Het is mooi. Waardig", zegt een belangstellende die woensdagochtend als een van de eersten afscheid heeft genomen van de doodgeschoten misdaadverslaggever.

Nicky Verstappen
Veel mensen komen huilend naar buiten, sommigen houden elkaar vast. Er worden rozen en kaarten bij de kist gelegd. Ook door de familie van Tanja Groen, de redactie van RTL Boulevard, de familie van Nicky Verstappen en werknemers van het advocatenkantoor van zoon Royce de Vries. "Die kist, die rozen. Al die foto's en een portret van hem. Echt heel erg indrukwekkend", zegt een van de bezoekers die afscheid kwam nemen.

Dankbaar
"Mijn vader was een enorme fan van hem. Die zei: 'we moeten hierheen'. Ik hoopte nog zo dat hij het zou overleven", vertelt een andere bezoeker verdrietig. "Maar toen kwam de mokerslag." Volgens de bezoeker zette De Vries zich ontzettend in voor anderen. "Ik kende hem niet persoonlijk, maar zo voelt het wel." Een moeder en haar dochter geven aan dankbaar te zijn dat ze afscheid konden nemen van de overleden misdaadjournalist. "Het was erg indrukwekkend", snikt de huilende moeder.

6000 mensen
Uitvaartbedrijf Monuta meldde woensdagavond dat ongeveer 6000 mensen een laatste eer hebben bewezen aan De Vries. De uitvaart vindt donderdag in besloten kring plaats.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen