Overslaan en naar de inhoud gaan

Duizenden Limburgse studenten gratis met openbaar vervoer

Geplaatst opmaandag 9 januari 2017 - 12:51

Duizenden Limburgse MBO-studenten van onder de 18 reizen sinds kort gratis met het openbaar vervoer.

Sinds 1 januari mogen studenten kosteloos met het openbaar vervoer reizen.

Studenten
Op de eerste schooldag van het nieuwe jaar wordt er door een kleine honderdduizend MBO-studenten dankbaar gebruik van gemaakt. Ook duizenden Limburgse studenten maken er gebruik van.

Opleiding
Voorheen hadden leerlingen onder de achttien jaar geen recht op het gratis vervoer. Ze moesten hun reiskosten zelf betalen. Dit liep soms in de honderden euro's per maand. "Door de invoering van gratis reizen zijn leerlingen niet meer beperkt bij zoeken naar een opleiding die bij hun past", zegt Erwin Meesters van
Leeuwenborgh in Maastricht.

Scholieren met een kleine beurs konden voorheen wel een beroep doen op een tegemoetkoming van de middelbare beroepsopleiding.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Leerlingen Leeuwenborgh Maastricht Ontruiming
Leeuwenborgh niet blij met plan voor kleiner mbo
Arcus en Leeuwenborgh willen fuseren
ANP
Ook treinen in Limburg extra druk vanwege protest
Akense studenten voor vijf euro per semester naar Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen