Overslaan en naar de inhoud gaan

Duizenden Limburgers kijken naar JSF

Geplaatst opdinsdag 7 juni 2016 - 16:01

Overal in en rond Maastricht gingen de blikken dinsdagmiddag om 15:21 uur even naar de hemel. Daar was voor het eerst een JSF-straaljager in Limburgs luchtruim te zien.

De Joint Strike Fighter of F-35 werd begeleid door een F-16.

Kennismakingsrondje
Vanuit dat vertrouwde vliegtuig werden foto's gemaakt van het nieuwe gevechtsvliegtuig boven verschillende typisch Nederlandse plekken, waaronder ook het Vrijthof in Maastricht. Ook kwamen de vliegtuigen laag over Maastricht Aachen Airport.

Leeuwarden
Het duo was om 14:15 uur opgestegen vanaf de vliegbasis in Leeuwarden voor een kennismakingsrondje over heel Nederland. Ruim een uur later vlogen de toestellen boven Limburg, om vervolgens door te vliegen richting Brabant, Zeeland en de kust.

Test
Nederland wil in totaal 37 F-35s aanschaffen om de F-16 te vervangen. Op dit moment vliegen er twee, die worden gebruikt voor testvluchten in de Verenigde Staten. De toestellen zijn nu voor een maandje in Nederland.

Quinten de Vos
Charlie Lemmens

De JSF en F-16 boven Maastricht
Foto: Jean-Pierre Geusens
Spotters en andere luchtvaartliefhebbers wachten op de JSF bij Maastricht Aachen Airport
Foto: Arthur Hubers (1Limburg)
Foto:Eric Muijtjens
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Luchtmacht publiceert foto van JSF boven Maastricht
Joint Strike Fighter vliegt over Vrijthof
Joint Strike Fighter vliegt eerste rondje boven Limburg
Rijk schrapt steun Maastricht Aachen Airport niet
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen