Overslaan en naar de inhoud gaan

Duizenden Koerden demonstreren in Landgraaf

Geplaatst opzaterdag 25 september 2021 - 13:55

In Landgraaf zijn zaterdagmiddag duizenden Koerdische demonstranten bij elkaar. Ze vragen aandacht voor de problematiek van Koerden in het Midden-Oosten.

De demonstratie is op het Megalandterrein. Naar verwachting komen er zo'n tiendduizend Koerden, met name uit Nederland, België en Duitsland. Dat was rond 15:00 uur nog niet het geval.

Lees ook: Tienduizend Koerden verwacht in Landgraaf voor demonstratie

Vrijheid
De demonstratie wordt georganiseerd door Demned, de Raad van Gemeenschappen uit Koerdistan. "Wij als Koerden in Europa willen een stem zijn voor vrijheid en vrede", zei medeorganisator Semse Heval voorafgaand aan het evenement tegen L1. "Wij willen graag dat iedereen opkomt voor de mensenrechten in het Midden-Oosten en we willen dat iedereen opkomt voor de vrijheid van de Koerdische volksleider Abdullah Öcalan, die al meer dan twintig jaar in Turkije in gevangenschap zit", aldus Heval.

Video: L1

Demned diende eerst een aanvraag in voor een evenement, met het oog op een festivalsetting. Hiermee ging de gemeente niet akkoord, waarna de organisatie het plan omvormde tot een demonstratie. Daarvoor geldt alleen de regel dat de vergunning op tijd moet worden aangevraagd. De demonstratie is onderdeel van het jaarlijkse Internationale Koerdische Cultuurfestival. Tot 18:00 uur staan er nog toespraken en muzikale bijdrages op het programma.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen