Overslaan en naar de inhoud gaan

Duizenden Koerden demonstreren in Landgraaf

Geplaatst opzaterdag 25 september 2021 - 13:55

In Landgraaf zijn zaterdagmiddag duizenden Koerdische demonstranten bij elkaar. Ze vragen aandacht voor de problematiek van Koerden in het Midden-Oosten.

De demonstratie is op het Megalandterrein. Naar verwachting komen er zo'n tiendduizend Koerden, met name uit Nederland, België en Duitsland. Dat was rond 15:00 uur nog niet het geval.

Lees ook: Tienduizend Koerden verwacht in Landgraaf voor demonstratie

Vrijheid
De demonstratie wordt georganiseerd door Demned, de Raad van Gemeenschappen uit Koerdistan. "Wij als Koerden in Europa willen een stem zijn voor vrijheid en vrede", zei medeorganisator Semse Heval voorafgaand aan het evenement tegen L1. "Wij willen graag dat iedereen opkomt voor de mensenrechten in het Midden-Oosten en we willen dat iedereen opkomt voor de vrijheid van de Koerdische volksleider Abdullah Öcalan, die al meer dan twintig jaar in Turkije in gevangenschap zit", aldus Heval.

Video: L1

Demned diende eerst een aanvraag in voor een evenement, met het oog op een festivalsetting. Hiermee ging de gemeente niet akkoord, waarna de organisatie het plan omvormde tot een demonstratie. Daarvoor geldt alleen de regel dat de vergunning op tijd moet worden aangevraagd. De demonstratie is onderdeel van het jaarlijkse Internationale Koerdische Cultuurfestival. Tot 18:00 uur staan er nog toespraken en muzikale bijdrages op het programma.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen