Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Duizenden kilo's cocaïne gesmokkeld: drietal aangehouden

Geplaatst opvrijdag 22 maart 2019 - 18:49

Oud-Roermondenaar Wim J. (74) en zijn zoons Nino (51) en Mitchel (44) zijn door de politie in de boeien geslagen, omdat zij een criminele organisatie zouden hebben gefaciliteerd bij het transport van harddrugs naar Nederland.

Dat meldt De Limburger. Het zou gaan om zo'n 3300 kilo cocaïne, die via een transportbedrijf in het Brabantse Hazeldonk het land in zou zijn gesmokkeld.

Internationaal gezocht
Nino en Mitchel werden respectievelijk in Spanje en Duitsland aangehouden. Nino woont ook in Spanje, Mitchel in België. De zoons zijn in de afgelopen weken overgeleverd aan Nederland en vastgezet. Advocaat Gitte Stevens zegt tegen de krant dat vader Wim, die internationaal werd gezocht, zich vervolgens bij justitie in Nederland gemeld heeft.

Container
In januari 2018 werd bij het transportbedrijf een container met een lading cocaïne, ter waarde van 80 miljoen euro, gevonden. De container kwam vanuit Zuid-Amerika en was via Antwerpen richting Nederland gekomen. De eigenaren van het transportbedrijf en de chauffeur werden destijds aangehouden.

Fruitimportbedrijfjes
Het geld dat die drugssmokkel opleverde, hebben de drie geïnvesteerd in vastgoed in Spanje, zo zeggen politie en justitie tegen de krant. Via geldstromen, katvangers en fruitimportbedrijfjes kwamen de autoriteiten de mannen op het spoor. In februari zijn hun woningen doorzocht en werden bovendien doorzoekingen gedaan bij bedrijven in Nederland, Spanje én België.

Bij die doorzoekingen is onder meer beslag gelegd op onroerend goed dat een miljoenenwaarde vertegenwoordigt, bankrekeningen, cashgeld en vier luxe auto's.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen