Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Duizenden kilo's cocaïne gesmokkeld: drietal aangehouden

Geplaatst opvrijdag 22 maart 2019 - 18:49

Oud-Roermondenaar Wim J. (74) en zijn zoons Nino (51) en Mitchel (44) zijn door de politie in de boeien geslagen, omdat zij een criminele organisatie zouden hebben gefaciliteerd bij het transport van harddrugs naar Nederland.

Dat meldt De Limburger. Het zou gaan om zo'n 3300 kilo cocaïne, die via een transportbedrijf in het Brabantse Hazeldonk het land in zou zijn gesmokkeld.

Internationaal gezocht
Nino en Mitchel werden respectievelijk in Spanje en Duitsland aangehouden. Nino woont ook in Spanje, Mitchel in België. De zoons zijn in de afgelopen weken overgeleverd aan Nederland en vastgezet. Advocaat Gitte Stevens zegt tegen de krant dat vader Wim, die internationaal werd gezocht, zich vervolgens bij justitie in Nederland gemeld heeft.

Container
In januari 2018 werd bij het transportbedrijf een container met een lading cocaïne, ter waarde van 80 miljoen euro, gevonden. De container kwam vanuit Zuid-Amerika en was via Antwerpen richting Nederland gekomen. De eigenaren van het transportbedrijf en de chauffeur werden destijds aangehouden.

Fruitimportbedrijfjes
Het geld dat die drugssmokkel opleverde, hebben de drie geïnvesteerd in vastgoed in Spanje, zo zeggen politie en justitie tegen de krant. Via geldstromen, katvangers en fruitimportbedrijfjes kwamen de autoriteiten de mannen op het spoor. In februari zijn hun woningen doorzocht en werden bovendien doorzoekingen gedaan bij bedrijven in Nederland, Spanje én België.

Bij die doorzoekingen is onder meer beslag gelegd op onroerend goed dat een miljoenenwaarde vertegenwoordigt, bankrekeningen, cashgeld en vier luxe auto's.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen