Overslaan en naar de inhoud gaan

Duizenden hardlopers trotseren de hitte tijdens Venloop

Geplaatst opvrijdag 13 mei 2022 - 8:02

Duizenden hardlopers rennen dit weekend de Venloop. En als we de weersvoorspellingen mogen geloven, gaat dat behoorlijk warm worden.

Werknemers van het VieCuri-ziekenhuis in Venlo verzorgen de medische ondersteuning van de hardlopers. Zij zitten al helemaal in de voorbereidingen, aangezien het zondag misschien wel dertig graden gaat worden. En dan ligt oververhitting of uitdroging al snel op de loer.

Video L1/Omroep Venlo

Spoedeisende hulp
"Wij hebben natuurlijk onze spoedeisende hulp die open is, en achter de finish bij de Venloop hebben we een tweede spoedeisende hulp, waar we nog tien tot vijftien patiënten kunnen opnemen", vertelt medisch leider Nathalie Peters van het VieCuri-ziekenhuis in de L1 Nieuwsshow.

"We hebben ook nagedacht over welke extra spullen we nodig hebben: dus zodat we extra vocht kunnen toedienen. Wat ook heel belangrijk is bij oververhitting, is het snel afkoelen", aldus Peters.

'Extra water drinken en let op elkaar'
Deelnemers worden aangeraden om veel extra te drinken en om geen dikke kleding aan te trekken. Ook hoopt het ziekenhuis dat deelnemers veel op elkaar letten. Hardlopers of recreanten die toch oververhit raken, worden zo snel mogelijk in een koel bad gelegd: "We hebben een badje achter de finish, van vijf graden ongeveer, daar liggen de patiënten in. Als er temperaturen van rond de 40 graden bij deelnemers worden gemeten, wil je ze zo snel mogelijk onder de 39 krijgen."

De Venloop vindt deze week van 11 tot 15 mei plaats met zondag het hardloopevenement. Zondag 15 mei is de loop tussen 13:55 en 17:00 uur live te volgen op L1 TV. Ook is er om 23:00 uur een samenvatting te zien.

Lees ook: Venloop hoopt op nieuw parcoursrecord

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen