Overslaan en naar de inhoud gaan

Duizenden handtekeningen vóór MAA: 'genoeg geklaagd'

Geplaatst opwoensdag 7 november 2018 - 17:21

Gedeputeerde Joost van den Akker kreeg woensdag bijna vierduizend handtekeningen overhandigd van voorstanders van Maastricht Aachen Airport.

De voorstanders zijn juist ontzettend blij met het vliegveld.

We Love MAA
"Wij zijn een initiatief gestart om aan te geven dat er ook heel veel mensen zijn die de luchthaven juist wel een warm hart toedragen", zegt Martijn Evers van de actiegroep 'We Love Maastricht Aachen Airport'. Volgens Evers komen er in de media vaak buurtbewoners voorbij die klagen over het vliegveld. Volgens hem zijn er juist ook veel mensen die blij zijn met het vliegveld.

Veel geklaagd
"Er wordt heel makkelijk gezegd, vooral door de fanatieke tegenstanders, dat ze praten voor alle omwonenden. Wat je ziet in de berichtgeving is dat er veel geklaagd wordt uit een hele kleine hoek, maar er zijn maar weinig mensen die echt overlast lijken te ervaren."

'Snel op vakantie'
Gedeputeerde Van den Akker heeft de in totaal 3952 handtekeningen in ontvangst genomen. Hij laat weten dat Limburg simpelweg niet zonder vliegveld kan. "Mensen willen snel hun pakketjes ontvangen, snel thuisbezorgd hebben en snel op vakantie. Als we het overlaten aan de vliegvelden om ons heen, dan verliezen we toch de concurrentieslag", aldus Van den Akker.

"Maastricht is de tweede vrachtluchthaven van Nederland en als wij het hier niet afhandelen dan gaan ze vrolijk naar Luik of elders. Dus er is genoeg economische potentie om daarop in te zetten", zegt de gedeputeerde.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen