Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Duizenden handtekeningen vóór MAA: 'genoeg geklaagd'

Geplaatst opwoensdag 7 november 2018 - 17:21

Gedeputeerde Joost van den Akker kreeg woensdag bijna vierduizend handtekeningen overhandigd van voorstanders van Maastricht Aachen Airport.

De voorstanders zijn juist ontzettend blij met het vliegveld.

We Love MAA
"Wij zijn een initiatief gestart om aan te geven dat er ook heel veel mensen zijn die de luchthaven juist wel een warm hart toedragen", zegt Martijn Evers van de actiegroep 'We Love Maastricht Aachen Airport'. Volgens Evers komen er in de media vaak buurtbewoners voorbij die klagen over het vliegveld. Volgens hem zijn er juist ook veel mensen die blij zijn met het vliegveld.

Veel geklaagd
"Er wordt heel makkelijk gezegd, vooral door de fanatieke tegenstanders, dat ze praten voor alle omwonenden. Wat je ziet in de berichtgeving is dat er veel geklaagd wordt uit een hele kleine hoek, maar er zijn maar weinig mensen die echt overlast lijken te ervaren."

'Snel op vakantie'
Gedeputeerde Van den Akker heeft de in totaal 3952 handtekeningen in ontvangst genomen. Hij laat weten dat Limburg simpelweg niet zonder vliegveld kan. "Mensen willen snel hun pakketjes ontvangen, snel thuisbezorgd hebben en snel op vakantie. Als we het overlaten aan de vliegvelden om ons heen, dan verliezen we toch de concurrentieslag", aldus Van den Akker.

"Maastricht is de tweede vrachtluchthaven van Nederland en als wij het hier niet afhandelen dan gaan ze vrolijk naar Luik of elders. Dus er is genoeg economische potentie om daarop in te zetten", zegt de gedeputeerde.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen