Overslaan en naar de inhoud gaan

Duizenden handtekeningen vóór MAA: 'genoeg geklaagd'

Geplaatst opwoensdag 7 november 2018 - 17:21

Gedeputeerde Joost van den Akker kreeg woensdag bijna vierduizend handtekeningen overhandigd van voorstanders van Maastricht Aachen Airport.

De voorstanders zijn juist ontzettend blij met het vliegveld.

We Love MAA
"Wij zijn een initiatief gestart om aan te geven dat er ook heel veel mensen zijn die de luchthaven juist wel een warm hart toedragen", zegt Martijn Evers van de actiegroep 'We Love Maastricht Aachen Airport'. Volgens Evers komen er in de media vaak buurtbewoners voorbij die klagen over het vliegveld. Volgens hem zijn er juist ook veel mensen die blij zijn met het vliegveld.

Veel geklaagd
"Er wordt heel makkelijk gezegd, vooral door de fanatieke tegenstanders, dat ze praten voor alle omwonenden. Wat je ziet in de berichtgeving is dat er veel geklaagd wordt uit een hele kleine hoek, maar er zijn maar weinig mensen die echt overlast lijken te ervaren."

'Snel op vakantie'
Gedeputeerde Van den Akker heeft de in totaal 3952 handtekeningen in ontvangst genomen. Hij laat weten dat Limburg simpelweg niet zonder vliegveld kan. "Mensen willen snel hun pakketjes ontvangen, snel thuisbezorgd hebben en snel op vakantie. Als we het overlaten aan de vliegvelden om ons heen, dan verliezen we toch de concurrentieslag", aldus Van den Akker.

"Maastricht is de tweede vrachtluchthaven van Nederland en als wij het hier niet afhandelen dan gaan ze vrolijk naar Luik of elders. Dus er is genoeg economische potentie om daarop in te zetten", zegt de gedeputeerde.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen