Overslaan en naar de inhoud gaan

Duizenden flessen wijn vernietigd na grotbrand

Geplaatst opmaandag 21 augustus 2017 - 19:29

De duizenden flessen wijn die opgeslagen lagen in de grotten bij Château Neercanne hebben de gevolgen van de hooibrand niet overleefd.

De complete voorraad is afgevoerd en wordt vernietigd. Volgens directeur Peter Harkema zijn de wijnen door de brand in de grotten blootgesteld aan te hoge temperaturen en zijn ze niet meer drinkbaar.

Topwijnen
De collectie met topwijnen is de afgelopen 12 jaar opgebouwd. Neercanne moet nu een nieuwe collectie gaan opbouwen. De voorraad wijn in de wijnkelder van het kasteel zelf heeft de brand wel overleefd.

Schoonmaak
De mergelgrotten bij het kasteel worden momenteel schoongemaakt. Over anderhalve maand moeten ze weer in gebruik worden genomen. In de grotten vinden veel feesten, diners en huwelijksceremonies plaats.

Handtekeningen
Eerder werd al bekend dat de unieke handtekeningen van vorsten en andere hoogwaardigheidsbekleders – onder wie de deelnemers aan de Eurotop van 1991 – gespaard gebleven zijn. Chateau Neercanne wil niet zeggen hoeveel de totale schade is.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Restaurant Horeca Uiteten
De Leuf verliest tweede Michelin-ster
Château Neercanne schrijft wijn uit grotten af
Zorgen om rookschade aan historisch tableau Neercanne
Château Neercanne
Meesterkok Hans Snijders vertrekt bij Château Neercanne
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen