Overslaan en naar de inhoud gaan

Duizenden euro's voor uitvaart slachtoffertje brand

Geplaatst opvrijdag 4 oktober 2019 - 18:13

De inzamelingsactie voor de uitvaart van het meisje (5) dat bij een brand in Brunssum om het leven kwam, heeft al zo'n 6700 euro opgeleverd.

Dat vertelt buurtbewoner Theo Senden vrijdagavond in L1mburg Centraal.

Noodkreet
Buurtbewoners startten een inzamelingsactie om het overleden kind een waardig afscheid te geven. Initiatiefnemer Senden was zaterdag samen met zijn zoons aan het werk in de Prinses Margrietstraat toen het noodlot toesloeg. Ze hoorden een noodkreet en zijn daar vervolgens op afgegaan. Een van zijn zoons zag vervolgens een vrouw in brand staan op het balkon. Samen met andere buurtbewoners heeft hij haar bevrijd.

Ondanks alle hulp is het meisje, dat nog in de woning was, overleden aan haar verwondingen. Haar moeder liep zware brandwonden aan onder meer haar armen op.

Lees ook: Inzamelingsactie voor uitvaart overleden meisje Brunssum

Alleen voor
De vrouw en het kind komen uit Eritrea. De moeder staat er nu zonder familie voor. Haar man zit politiek gevangen in Eritrea en haar andere twee kinderen konden niet mee op haar vluchtroute naar Europa. "Met de moeder gaat het slecht", vertelt Gerda van de Kamp, die de moeder en dochter goed kent. "Ze kan letterlijk niet meer op de benen staan, zo'n groot verdriet heeft ze. De moeder heeft dit allemaal gezien. Ze heeft haar kind willen redden, dat niet gelukt is."

Video: L1

Stille tocht
Volgens Van de Kamp komt er een stille tocht in Brunssum voor het kind. "De volgende ochtend is er een kerkdienst en 's middags kunnen mensen afscheid nemen van het meisje." De begrafenis, die in Eritrea zal plaatsvinden, wordt bekostigd met het geld van de inzamelingsactie. "Het is ook bedoeld voor de toekomst, dat de moeder haar andere kinderen hier naartoe kan halen", vertelt Senden. De gemeente Brunssum gaat volgens hem daarin bemiddelen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen