Overslaan en naar de inhoud gaan

Duizenden euro's voor uitvaart slachtoffertje brand

Geplaatst opvrijdag 4 oktober 2019 - 18:13

De inzamelingsactie voor de uitvaart van het meisje (5) dat bij een brand in Brunssum om het leven kwam, heeft al zo'n 6700 euro opgeleverd.

Dat vertelt buurtbewoner Theo Senden vrijdagavond in L1mburg Centraal.

Noodkreet
Buurtbewoners startten een inzamelingsactie om het overleden kind een waardig afscheid te geven. Initiatiefnemer Senden was zaterdag samen met zijn zoons aan het werk in de Prinses Margrietstraat toen het noodlot toesloeg. Ze hoorden een noodkreet en zijn daar vervolgens op afgegaan. Een van zijn zoons zag vervolgens een vrouw in brand staan op het balkon. Samen met andere buurtbewoners heeft hij haar bevrijd.

Ondanks alle hulp is het meisje, dat nog in de woning was, overleden aan haar verwondingen. Haar moeder liep zware brandwonden aan onder meer haar armen op.

Lees ook: Inzamelingsactie voor uitvaart overleden meisje Brunssum

Alleen voor
De vrouw en het kind komen uit Eritrea. De moeder staat er nu zonder familie voor. Haar man zit politiek gevangen in Eritrea en haar andere twee kinderen konden niet mee op haar vluchtroute naar Europa. "Met de moeder gaat het slecht", vertelt Gerda van de Kamp, die de moeder en dochter goed kent. "Ze kan letterlijk niet meer op de benen staan, zo'n groot verdriet heeft ze. De moeder heeft dit allemaal gezien. Ze heeft haar kind willen redden, dat niet gelukt is."

Video: L1

Stille tocht
Volgens Van de Kamp komt er een stille tocht in Brunssum voor het kind. "De volgende ochtend is er een kerkdienst en 's middags kunnen mensen afscheid nemen van het meisje." De begrafenis, die in Eritrea zal plaatsvinden, wordt bekostigd met het geld van de inzamelingsactie. "Het is ook bedoeld voor de toekomst, dat de moeder haar andere kinderen hier naartoe kan halen", vertelt Senden. De gemeente Brunssum gaat volgens hem daarin bemiddelen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen