Overslaan en naar de inhoud gaan

Duizenden euro's voor uitvaart slachtoffertje brand

Geplaatst opvrijdag 4 oktober 2019 - 18:13

De inzamelingsactie voor de uitvaart van het meisje (5) dat bij een brand in Brunssum om het leven kwam, heeft al zo'n 6700 euro opgeleverd.

Dat vertelt buurtbewoner Theo Senden vrijdagavond in L1mburg Centraal.

Noodkreet
Buurtbewoners startten een inzamelingsactie om het overleden kind een waardig afscheid te geven. Initiatiefnemer Senden was zaterdag samen met zijn zoons aan het werk in de Prinses Margrietstraat toen het noodlot toesloeg. Ze hoorden een noodkreet en zijn daar vervolgens op afgegaan. Een van zijn zoons zag vervolgens een vrouw in brand staan op het balkon. Samen met andere buurtbewoners heeft hij haar bevrijd.

Ondanks alle hulp is het meisje, dat nog in de woning was, overleden aan haar verwondingen. Haar moeder liep zware brandwonden aan onder meer haar armen op.

Lees ook: Inzamelingsactie voor uitvaart overleden meisje Brunssum

Alleen voor
De vrouw en het kind komen uit Eritrea. De moeder staat er nu zonder familie voor. Haar man zit politiek gevangen in Eritrea en haar andere twee kinderen konden niet mee op haar vluchtroute naar Europa. "Met de moeder gaat het slecht", vertelt Gerda van de Kamp, die de moeder en dochter goed kent. "Ze kan letterlijk niet meer op de benen staan, zo'n groot verdriet heeft ze. De moeder heeft dit allemaal gezien. Ze heeft haar kind willen redden, dat niet gelukt is."

Video: L1

Stille tocht
Volgens Van de Kamp komt er een stille tocht in Brunssum voor het kind. "De volgende ochtend is er een kerkdienst en 's middags kunnen mensen afscheid nemen van het meisje." De begrafenis, die in Eritrea zal plaatsvinden, wordt bekostigd met het geld van de inzamelingsactie. "Het is ook bedoeld voor de toekomst, dat de moeder haar andere kinderen hier naartoe kan halen", vertelt Senden. De gemeente Brunssum gaat volgens hem daarin bemiddelen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen