Overslaan en naar de inhoud gaan

Duizenden euro's voor uitvaart slachtoffertje brand

Geplaatst opvrijdag 4 oktober 2019 - 18:13

De inzamelingsactie voor de uitvaart van het meisje (5) dat bij een brand in Brunssum om het leven kwam, heeft al zo'n 6700 euro opgeleverd.

Dat vertelt buurtbewoner Theo Senden vrijdagavond in L1mburg Centraal.

Noodkreet
Buurtbewoners startten een inzamelingsactie om het overleden kind een waardig afscheid te geven. Initiatiefnemer Senden was zaterdag samen met zijn zoons aan het werk in de Prinses Margrietstraat toen het noodlot toesloeg. Ze hoorden een noodkreet en zijn daar vervolgens op afgegaan. Een van zijn zoons zag vervolgens een vrouw in brand staan op het balkon. Samen met andere buurtbewoners heeft hij haar bevrijd.

Ondanks alle hulp is het meisje, dat nog in de woning was, overleden aan haar verwondingen. Haar moeder liep zware brandwonden aan onder meer haar armen op.

Lees ook: Inzamelingsactie voor uitvaart overleden meisje Brunssum

Alleen voor
De vrouw en het kind komen uit Eritrea. De moeder staat er nu zonder familie voor. Haar man zit politiek gevangen in Eritrea en haar andere twee kinderen konden niet mee op haar vluchtroute naar Europa. "Met de moeder gaat het slecht", vertelt Gerda van de Kamp, die de moeder en dochter goed kent. "Ze kan letterlijk niet meer op de benen staan, zo'n groot verdriet heeft ze. De moeder heeft dit allemaal gezien. Ze heeft haar kind willen redden, dat niet gelukt is."

Video: L1

Stille tocht
Volgens Van de Kamp komt er een stille tocht in Brunssum voor het kind. "De volgende ochtend is er een kerkdienst en 's middags kunnen mensen afscheid nemen van het meisje." De begrafenis, die in Eritrea zal plaatsvinden, wordt bekostigd met het geld van de inzamelingsactie. "Het is ook bedoeld voor de toekomst, dat de moeder haar andere kinderen hier naartoe kan halen", vertelt Senden. De gemeente Brunssum gaat volgens hem daarin bemiddelen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen