Overslaan en naar de inhoud gaan

Duizenden aanmeldingen stamceldonatie na actie VVV-held

Geplaatst opmaandag 19 maart 2018 - 17:15

Er hebben zich zeker vijfduizend mensen aangemeld voor stamceldonatie na de actie van VVV-speler Lennart Thy.

Dat zegt de stichting die zich bezighoudt met stamceldonatie.

Match
De aanvaller doneerde vorige week bloed voor een stamceltransplantatie, waarmee een patiënt met acute leukemie gered kan worden. De Duitser gaf zeven jaar geleden DNA af om in de toekomst mogelijk een zieke te helpen. Er bleek nu een match te zijn met een leukemiepatiënt.

Luid applaus
Vanwege zijn donatie mistte Thy de wedstrijd van de Venlonaren tegen PSV afgelopen weekend. Supporters van de clubs lieten tijdens de wedstrijd een luid applaus horen voor de speler. Zijn actie kreeg wereldwijd aandacht.

Lees ook: Voetbalfans sluiten 'levensreddende' VVV-spits in hun armen

Fors hoger
Bert Elbertse van Stichting Matchis, een centrum voor stamceldonatie, zegt tegen het AD dat er een aanmerkelijke toename is van het aantal aanvragen sinds het nieuws over de actie. "We merken het duidelijk. Er hebben zich duizenden mensen gemeld. Het aantal aanvragen is fors hoger dan het gemiddelde", zegt hij tegen de krant. "Ik schat dat er inmiddels zeker vijf- tot zesduizend mensen bij zijn gekomen. De website wordt ook twee tot drie keer zoveel bekeken."

Lees ook: Spits ontbreekt bij VVV om leven van ander te redden

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen