Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Duizend vluchtelingen naar kazerne in Weert

Geplaatst opdonderdag 10 september 2015 - 6:00

In de leegstaande Van Horne Kazerne in Weert worden zo'n duizend vluchtelingen ondergebracht. Dat meldt Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad.

Volgens een betrouwbare bron heeft de gemeente Weert met het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) een afspraak om vijf jaar lang asielzoekers in het complex te huisvesten.

Maandenlang
De voormalige Koninklijke Militaire School werd eind vorig jaar door bezuinigingen gesloten. Het COA is al maandenlang met de gemeente Weert in gesprek over de opvang van vluchtelingen. Het stadsbestuur stond in eerste instantie niet te springen om de opvang, maar is toch bijgedraaid.

Ideale plek
​De leegstaande kazerne is volgens het COA een ideale plek, net als de Nassau Dietzkazerne in het naburige Budel. Die is al langer in gebruik als opvanglocatie. In Budel is plek voor 1500 vluchtelingen.

Lees meer over de vluchtelingen in de Van Horne kazerne in Weert.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kleding afval textiel
Plan voor kledinguitgiftepunt voor vluchtelingen in Weert
Vluchtelingen Weert
Eerste vluchtelingen komen aan in Weert
Weert moet rekening houden met komst extra vluchtelingen
Ziekenhuis Weert gaat zieke vluchtelingen apart opvangen
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen