Overslaan en naar de inhoud gaan

Duizend demonstranten bij coronaprotest Maastricht

Geplaatst opzaterdag 23 oktober 2021 - 15:58

Ongeveer duizend mensen verzamelden zich zaterdag in Maastricht om te protesteren tegen het coronabeleid van de overheid.

Het protest begon om 15:00 uur op de Onze Lieve Vrouwewal in Maastricht. Later op de dag trokken actievoerders ook naar andere plekken in de stad.

Video: Orange Media

Spandoeken
Volgens een correspondent ter plaatse betrof het zo'n duizend mensen. De demonstranten richtten hun protest vooral op het vaccinatiebeleid en de regels omtrent coronatoegangsbewijzen in bijvoorbeeld de horeca. De demonstranten droegen onder meer vlaggen, paraplu's en spandoeken bij zich waarop leuzen als '#KlaarmetRutte' en 'NOS=fakenews' te lezen waren.

Lees ook: Politie beÃĢindigt coronademonstratie in Maastricht

coronaprotest maastricht2

Rustig
De correspondent liet weten dat de actie rustig verliep: "Ik heb geen opstootjes gezien. De agenten die er stonden, hoefden niet in actie te komen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen