Duivenpoep_HD

Voerverbod in delen Heerlen tegen ratten- en duivenoverlast

In delen van Heerlen mogen vogels en eenden vanaf 1 oktober niet meer worden gevoerd. Op deze manier wil de stad de overlast door duiven, ratten, eenden en muizen tegengaan.

Duivenclub Sibbe (29 nov 2019)
Eeuwfeest voor postduivenvereniging uit Sibbe

Postduivenvereniging De Zwaluw uit Sibbe bestaat precies honderd jaar. De club had in de hoogtijdagen zo'n 60 duivenmelkers, tegenwoordig blijft dit ledenaantal steken bij twintig stuks.

Dierenambulance
Drukte bij dierenambulances: 'Dieren zijn uitgeput'

Dierenambulances in Limburg kregen in de afgelopen dagen veel meer meldingen dan gebruikelijk. Want de hitte gaat ook dieren niet in de koude kleren zitten.

Toverland zoekt alternatieve oplossing duivenoverlast

Attractiepark Toverland zoekt met een expert naar oplossingen voor de door duiven veroorzaakte overlast.

Dieven laten oplegger in Weert achter na miljoenenroof

Dieven hebben een in Duiven gestolen oplegger na een miljoenenroof in Weert achtergelaten.

Toverland wacht met afschieten duiven na commotie

Pretpark Toverland in Sevenum maakt voorlopig geen gebruik van een vergunning voor het afschieten van duiven.

Duivensportseizoen weer van start: 'Niet elke duif is geschikt'

Komend weekend begint het duivensportseizoen met de eerste trainingsvluchten.

Wethouder is schijtende duiven en ganzen zat

Duiven en ganzen teisteren de binnenstad van Heerlen met hun uitwerpselen. Wethouder Charles Claessens vindt dat het tijd is voor maatregelen.

Wilde achtervolging: telefoondief klemgereden in Nijmegen

Een 35-jarige winkeldief uit Groningen, die telefoons in Roermond had gestolen, is woensdagmiddag na een lange en wilde achtervolging in de kraag gevat.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten