Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Duitsland blijft per trein bereikbaar vanuit Venlo

Geplaatst opdonderdag 30 april 2015 - 17:11

Ook tijdens de werkzaamheden aan de Betuwelijn in Duitsland, blijven er treinen rijden tussen Venlo en Duitsland.

Die toezegging kreeg wethouder Jos Teeuwen (CDA, Verkeer) tijdens ambtelijk overleg in Den Haag.

Capaciteitsgebrek
Door de werkzaamheden zou de stoptrein Venlo-Düsseldorf door capaciteitsgebrek op het spoor minder vaak gaan rijden. Op het traject zouden bussen ingezet worden. Dat plan is nu dus van de baan.

Spoorwegovergang Vierpaardjes
In het overleg werd ook gesproken over de tunnel onder de spoorwegovergang bij de Vierpaardjes. Venlo hoopt daarbij op een bijdrage vanuit het budget voor het aanpakken van knelpunten langs het spoor. "We hebben nu te horen gekregen dat we het plan voor de tunnel mogen indienen. Of dat ook daadwerkelijk betekent dat er een bijdrage vanuit het Rijk komt, is nog onduidelijk", zegt Teeuwen.

Een raadsmeerderheid reserveerde woensdagavond al 480.000 euro voor het tunnelproject.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Venlo wacht trein-infarct
'Verdubbel enkel spoor tussen Venlo en Düsseldorf'
Openbare aanbesteding voor intercity Eindhoven-Düsseldorf
Vanaf 2025 directe trein tussen Eindhoven-Düsseldorf
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen