Paspoort id Sri Lanka stock

Sri Lankaanse mensensmokkelaars voor maanden de cel in

Twee mensensmokkelaars uit Sri Lanka zijn veroordeeld tot een celstraf van drie maanden. Ze probeerden deze zomer een landgenoot illegaal de Nederlandse grens over te krijgen.

Duitsland grens grensovergang
Noordrijn-Westfalen heeft tachtig IC-bedden voor Nederland

In de aan Limburg grenzende Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn momenteel tachtig bedden in 48 ziekenhuizen beschikbaar voor de intensieve medische zorg van Nederlandse Covid-19 patiënten.

Drugs harddrugs speed amfetamine cocaine stock
Nederlanders in Duitsland opgepakt met 10 kilo amfetamine

De Duitse politie heeft woensdagmiddag op de A61, net over de grens bij Venlo, twee Nederlanders opgepakt.

begraafplaats Ysselsteyn
Herdenking op Duitse begraafplaats Ysselsteyn afgelast

De herdenking op de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn gaat niet door vanwege de maatregelen tegen het coronavirus.

zonneweide, zonnepanelen, duurzame energie (stock)
Kerkrade wil groene stroom uit Duitsland

Kerkrade wil duurzame elektriciteit halen uit een energiepark in de Duitse buurgemeente Herzogenrath.

Parkeerboete
Onbetaalde boetes Duitsers kunnen weer worden geïnd

Limburgse gemeenten kunnen weer niet betaalde parkeerboetes van Duitse automobilisten gaan innen. Duitsland gaat namelijk opnieuw adresgegevens verstrekken van foutparkeerders.

Grens, Duitsland, België
Limburg als risicogebied: mag je nog naar de buurlanden?

Duitsland en België hebben Limburg deze week tot risicogebied uitgeroepen vanwege de uitbraak van het coronavirus. Dat roept veel vragen op over de gevolgen voor het grensverkeer in de regio.

polizei duitse politie politiewagen grensoverschrijdende samenwerking (stock)
Duitsers doen Limburg ook in de ban vanwege corona

Duitsland heeft Nederland, dus inclusief Limburg, tot risicogebied uitgeroepen vanwege de hernieuwde uitbraak van het coronavirus.

Tanken
Duitse grens blijft voorlopig alleen voor Limburgers open

Even tanken of een boodschap doen over de grens met Duitsland is voor de meeste Nederlanders sinds het weekeinde niet meer toegestaan. Duitsland heeft het grootste gedeelte van Nederland op rood gezet, behalve Limburg. En dat is goed nieuws.

Venlo binnenstad
Duitse drukte lijkt uit te blijven in Roermond en Venlo

De gevreesde drukte met Duitsers in Venlo en Roermond valt zaterdag rond de middag vooralsnog mee. Dat blijkt uit een rondgang langs woordvoerders van deze steden.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten