Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Duitsers gooien massaal lijntjes uit naar Nederlandse vispas

Geplaatst opmaandag 3 december 2018 - 18:23

Duitsers gooien massaal lijntjes uit in Limburg. Volgens Sportvisserij Limburg stijgt het aantal Duitsers dat hier een vispas aanvraagt ieder jaar.

Van alle aanvragen voor vispassen is maar liefst 40 procent nu Duits.

Koploper
Volgens de Limburgse sportvissers bedraagt het totale aantal vispassen nu ongeveer 34.000. "In Nederland zijn wij wel koploper als het gaat om het aandeel Duitsers", zegt Ben Willems. Maar ook elders in het land ziet Willems de hoeveelheid Duitse vissers stijgen.

Ingewikkelde procedure
De populariteit van een Nederlandse visakte is mede te verklaren door de regelgeving bij onze oosterburen. In Noordrijn-Westfalen heb je niet alleen een viskaart en toestemming voor een specifiek visgebied nodig, maar moet je ook een omvangrijke cursus volgen, gevolgd door een theorie- én praktijkexamen. In Nederland kun je online een vispas aanvragen die een jaar geldig is.

Vissen doden
Een andere mogelijke reden voor de Duitse trend is het gegeven dat vissen gedood moeten worden als je ze op de kant haalt. In Duitsland is visserij gelijkgesteld aan de jacht. Pleziervangst wordt wettelijk gezien als onnodig lijden en is daarom verboden. Het enige alternatief is de vissen meteen na vangst doden. "Het Nederlandse catch & release-principe kennen ze niet in Duitsland. De meeste sportvissers voelen zich daar wel het prettigst bij. Het gaat er hier om de vis zo goed mogelijk te behandelen en hem weer terug te zetten. Dan kan een andere visser hem ooit nog eens vangen", stelt Willems.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen