Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitsers gooien massaal lijntjes uit naar Nederlandse vispas

Geplaatst opmaandag 3 december 2018 - 18:23

Duitsers gooien massaal lijntjes uit in Limburg. Volgens Sportvisserij Limburg stijgt het aantal Duitsers dat hier een vispas aanvraagt ieder jaar.

Van alle aanvragen voor vispassen is maar liefst 40 procent nu Duits.

Koploper
Volgens de Limburgse sportvissers bedraagt het totale aantal vispassen nu ongeveer 34.000. "In Nederland zijn wij wel koploper als het gaat om het aandeel Duitsers", zegt Ben Willems. Maar ook elders in het land ziet Willems de hoeveelheid Duitse vissers stijgen.

Ingewikkelde procedure
De populariteit van een Nederlandse visakte is mede te verklaren door de regelgeving bij onze oosterburen. In Noordrijn-Westfalen heb je niet alleen een viskaart en toestemming voor een specifiek visgebied nodig, maar moet je ook een omvangrijke cursus volgen, gevolgd door een theorie- én praktijkexamen. In Nederland kun je online een vispas aanvragen die een jaar geldig is.

Vissen doden
Een andere mogelijke reden voor de Duitse trend is het gegeven dat vissen gedood moeten worden als je ze op de kant haalt. In Duitsland is visserij gelijkgesteld aan de jacht. Pleziervangst wordt wettelijk gezien als onnodig lijden en is daarom verboden. Het enige alternatief is de vissen meteen na vangst doden. "Het Nederlandse catch & release-principe kennen ze niet in Duitsland. De meeste sportvissers voelen zich daar wel het prettigst bij. Het gaat er hier om de vis zo goed mogelijk te behandelen en hem weer terug te zetten. Dan kan een andere visser hem ooit nog eens vangen", stelt Willems.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen