Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitsers gooien massaal lijntjes uit naar Nederlandse vispas

Geplaatst opmaandag 3 december 2018 - 18:23

Duitsers gooien massaal lijntjes uit in Limburg. Volgens Sportvisserij Limburg stijgt het aantal Duitsers dat hier een vispas aanvraagt ieder jaar.

Van alle aanvragen voor vispassen is maar liefst 40 procent nu Duits.

Koploper
Volgens de Limburgse sportvissers bedraagt het totale aantal vispassen nu ongeveer 34.000. "In Nederland zijn wij wel koploper als het gaat om het aandeel Duitsers", zegt Ben Willems. Maar ook elders in het land ziet Willems de hoeveelheid Duitse vissers stijgen.

Ingewikkelde procedure
De populariteit van een Nederlandse visakte is mede te verklaren door de regelgeving bij onze oosterburen. In Noordrijn-Westfalen heb je niet alleen een viskaart en toestemming voor een specifiek visgebied nodig, maar moet je ook een omvangrijke cursus volgen, gevolgd door een theorie- én praktijkexamen. In Nederland kun je online een vispas aanvragen die een jaar geldig is.

Vissen doden
Een andere mogelijke reden voor de Duitse trend is het gegeven dat vissen gedood moeten worden als je ze op de kant haalt. In Duitsland is visserij gelijkgesteld aan de jacht. Pleziervangst wordt wettelijk gezien als onnodig lijden en is daarom verboden. Het enige alternatief is de vissen meteen na vangst doden. "Het Nederlandse catch & release-principe kennen ze niet in Duitsland. De meeste sportvissers voelen zich daar wel het prettigst bij. Het gaat er hier om de vis zo goed mogelijk te behandelen en hem weer terug te zetten. Dan kan een andere visser hem ooit nog eens vangen", stelt Willems.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV