Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Duitsers gooien massaal lijntjes uit naar Nederlandse vispas

Geplaatst opmaandag 3 december 2018 - 18:23

Duitsers gooien massaal lijntjes uit in Limburg. Volgens Sportvisserij Limburg stijgt het aantal Duitsers dat hier een vispas aanvraagt ieder jaar.

Van alle aanvragen voor vispassen is maar liefst 40 procent nu Duits.

Koploper
Volgens de Limburgse sportvissers bedraagt het totale aantal vispassen nu ongeveer 34.000. "In Nederland zijn wij wel koploper als het gaat om het aandeel Duitsers", zegt Ben Willems. Maar ook elders in het land ziet Willems de hoeveelheid Duitse vissers stijgen.

Ingewikkelde procedure
De populariteit van een Nederlandse visakte is mede te verklaren door de regelgeving bij onze oosterburen. In Noordrijn-Westfalen heb je niet alleen een viskaart en toestemming voor een specifiek visgebied nodig, maar moet je ook een omvangrijke cursus volgen, gevolgd door een theorie- én praktijkexamen. In Nederland kun je online een vispas aanvragen die een jaar geldig is.

Vissen doden
Een andere mogelijke reden voor de Duitse trend is het gegeven dat vissen gedood moeten worden als je ze op de kant haalt. In Duitsland is visserij gelijkgesteld aan de jacht. Pleziervangst wordt wettelijk gezien als onnodig lijden en is daarom verboden. Het enige alternatief is de vissen meteen na vangst doden. "Het Nederlandse catch & release-principe kennen ze niet in Duitsland. De meeste sportvissers voelen zich daar wel het prettigst bij. Het gaat er hier om de vis zo goed mogelijk te behandelen en hem weer terug te zetten. Dan kan een andere visser hem ooit nog eens vangen", stelt Willems.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen