Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitsers gooien massaal lijntjes uit naar Nederlandse vispas

Geplaatst opmaandag 3 december 2018 - 18:23

Duitsers gooien massaal lijntjes uit in Limburg. Volgens Sportvisserij Limburg stijgt het aantal Duitsers dat hier een vispas aanvraagt ieder jaar.

Van alle aanvragen voor vispassen is maar liefst 40 procent nu Duits.

Koploper
Volgens de Limburgse sportvissers bedraagt het totale aantal vispassen nu ongeveer 34.000. "In Nederland zijn wij wel koploper als het gaat om het aandeel Duitsers", zegt Ben Willems. Maar ook elders in het land ziet Willems de hoeveelheid Duitse vissers stijgen.

Ingewikkelde procedure
De populariteit van een Nederlandse visakte is mede te verklaren door de regelgeving bij onze oosterburen. In Noordrijn-Westfalen heb je niet alleen een viskaart en toestemming voor een specifiek visgebied nodig, maar moet je ook een omvangrijke cursus volgen, gevolgd door een theorie- én praktijkexamen. In Nederland kun je online een vispas aanvragen die een jaar geldig is.

Vissen doden
Een andere mogelijke reden voor de Duitse trend is het gegeven dat vissen gedood moeten worden als je ze op de kant haalt. In Duitsland is visserij gelijkgesteld aan de jacht. Pleziervangst wordt wettelijk gezien als onnodig lijden en is daarom verboden. Het enige alternatief is de vissen meteen na vangst doden. "Het Nederlandse catch & release-principe kennen ze niet in Duitsland. De meeste sportvissers voelen zich daar wel het prettigst bij. Het gaat er hier om de vis zo goed mogelijk te behandelen en hem weer terug te zetten. Dan kan een andere visser hem ooit nog eens vangen", stelt Willems.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen