Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitsers in de file om Outlet in te mogen

Geplaatst opzondag 31 mei 2020 - 15:48

Op de N280 in Roermond is zondagmiddag een file ontstaan door wachtende Duitse auto's.

Die zijn op weg naar het Designer Outlet Center (DOC), maar worden tegengehouden vanwege de drukte daar, zei een woordvoerder van de Veiligheidsregio Limburg Noord. In het het merkendorp mogen niet meer dan 3.000 bezoekers binnen. Die maatregel is genomen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Lees ook: Bezoekersaantal Designer Outlet wordt verlaagd

Blijven wachten
Dat aantal is zondagmiddag al geruime tijd bereikt. Anders dan met Hemelvaart moeten mensen niet in rijen voor de ingangen wachten tot er weer ruimte vrijkomt. Dit keer moeten bezoekers in hun auto blijven wachten. "Auto's mogen niet het terrein op als het maximum aantal bezoekers bereikt is. En dat leidt tot een file", aldus de woordvoerder.

Video: Fer Traugott

Rijen mensen
In het merkendorp zelf stonden er wel rijen mensen, onder meer voor een schoenenwinkel. Daar stonden op enig moment meer dan honderd mensen in een rij, op minder dan anderhalve meter van elkaar. Ook voor enkele andere winkels stonden lange rijen wachtenden. Volgens de woordvoerder van de veiligheidsregio spitste de drukte in het DOC zich blijkbaar toe op enkele winkels.

Niet naar Limburg
De voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, Antoin Scholten, riep vrijdag 29 mei de Duitsers nog op om níet naar Limburg te komen tijdens het Pinksterweekeinde. Zijn open brief verscheen in diverse Duitse media.

Lees ook: Scholten heet Duitsers opnieuw niet welkom

Bij de grensovergang op de N280 tussen Mönchengladbach en Roermond bereikte de file zondagmiddag een lengte van vijf kilometer.

Vrij rustig
In de binnensteden van Roermond en Venlo is het volgens de woordvoerder vrij rustig. Zaterdag was de drukte vergelijkbaar met die op Hemelvaart. Ook pinkstermaandag wordt weer drukte verwacht in de Outlet, en mogelijk ook in de binnensteden van Roermond en Venlo.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen