Vakantie mondkapje reizen

Limburg rood: veel vragen en omboekingen van Duitsers

Duitsers boeken massaal hun verblijf in Limburg om, nu in Duitsland de maatregel geldt dat ze in quarantaine moeten als ze langer dan 48 uur in een risicogebied zijn geweest.

Grenscontrole marechaussee N280 (10 apr 2020)
Marechaussee vindt wapens tijdens controle bij Roermond

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag op de N280 Oost bij Roermond twee Duitsers aangehouden voor verboden wapenbezit.

Drukte in Venlo (17 mei 2020)
Drukte in Venlo valt mee, burgemeester opgelucht

Burgemeester Antoin Scholten is tevreden over het relatief rustige verloop van de Duitse dag in Venlo.

Drukte in Venlo (17 mei 2020)
Gemeente Venlo overlegt over drukte Hemelvaartsdag

De gemeente Venlo overlegt maandag over maatregelen voor Hemelvaartsdag, aanstaande donderdag. Dat is hard nodig, zegt burgemeester Antoin Scholten van Venlo, die tevens voorzitter van de veiligheidsregio is.

Drukte Outlet Roermond (16 mei 2020)
Meer Duitsers steken grens over: druk bij Outlet

Steeds meer Duitsers lijken te profiteren van de open grenzen in Midden-Limburg. Nu de grenscontroles door marechaussee en andere handhavers sinds enkele weken zijn weggevallen, groeit de toestroom van Duitsers gestaag.

Grenscontrole grensovergang Roermond marechaussee Dag van de arbeid 1 mei (1 mei 2020)
Drukte door Duitse kooptoeristen in Limburg blijft uit

De drukte door kooptoeristen in Limburg is vrijdag uitgebleven, ondanks dat Duitsers en Belgen vrij hadden vanwege de Dag van de Arbeid.

Grenscontrole Limburg Vlodrop Duitsers marechaussee (9 apr 2020)
Opnieuw rijen met Duitsers voor grens bij Roermond

Voor de grensovergangen bij Roermond en Vlodrop stonden zaterdag rond 13:00 uur opnieuw rijen Duitse automobilisten te wachten voor controles door de marechaussee. Die vraagt hun of ze dringend in Nederland moeten zijn. Als dat niet zo is, wordt de Duitsers vriendelijk verzocht om te keren.

Grenscontrole marechaussee N280 (10 apr 2020)
Fors minder Duitsers aan de grens, behalve in Limburg

In vergelijking met vorig jaar zijn er deze paasdagen ongeveer negentig procent minder Duitsers de grens met Nederland gepasseerd. De tien procent die toch kwam stak met name in Limburg de landsgrenzen over.

Camping Marina Oolderhuuske Roermond coronacrisis (8 apr 2020)
Camping Marina Oolderhuuske uitgestorven met Pasen

Normaal zou het een topweekend worden voor camping Marina Oolderhuuske in Roermond. Maar de coronacrisis houdt de mensen thuis.

Video Beekse jongeren verwijderd (15 sep 2019)
Beek verwijdert video met aanstootgevend lied over Duitsers

De Facebookpagina Beek Herdenkt heeft een filmpje verwijderd waarin jongeren mogelijk aanstootgevende teksten over Duitsers zingen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten