Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitse vissen in Worm kunnen nu weer naar Heimat zwemmen

Geplaatst opdinsdag 26 februari 2019 - 10:42

Vissen in de Worm kunnen in Kerkrade weer de grens met Duitsland over.

Het Waterschap Limburg heeft een vistrap gebouwd bij de Baalsbruggermolen in Kerkrade.

Obstakel
Door de vistrap hebben vissen voortaan geen last meer van de molenstuw en een hoogteverschil van twee meter. Tot nu toe was dat obstakel te groot voor de vissen om richting het oosten te zwemmen.

Paaien
Vissen als de beekforel, de barbeel en de kopvoorn kunnen daardoor ongehinderd de molen passeren. Op die manier kunnen ze volgens het waterschap terug naar hun geboorteplek om te kunnen paaien.

Abdijmolen
De ruim 900 jaar oude Baalsbruggermolen is de enige abdijmolen in Nederland. Tot aan de Franse tijd was de molen eigendom van de abdij van Rolduc.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen