Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitse vissen in Worm kunnen nu weer naar Heimat zwemmen

Geplaatst opdinsdag 26 februari 2019 - 10:42

Vissen in de Worm kunnen in Kerkrade weer de grens met Duitsland over.

Het Waterschap Limburg heeft een vistrap gebouwd bij de Baalsbruggermolen in Kerkrade.

Obstakel
Door de vistrap hebben vissen voortaan geen last meer van de molenstuw en een hoogteverschil van twee meter. Tot nu toe was dat obstakel te groot voor de vissen om richting het oosten te zwemmen.

Paaien
Vissen als de beekforel, de barbeel en de kopvoorn kunnen daardoor ongehinderd de molen passeren. Op die manier kunnen ze volgens het waterschap terug naar hun geboorteplek om te kunnen paaien.

Abdijmolen
De ruim 900 jaar oude Baalsbruggermolen is de enige abdijmolen in Nederland. Tot aan de Franse tijd was de molen eigendom van de abdij van Rolduc.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen