Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitse vissen in Worm kunnen nu weer naar Heimat zwemmen

Geplaatst opdinsdag 26 februari 2019 - 10:42

Vissen in de Worm kunnen in Kerkrade weer de grens met Duitsland over.

Het Waterschap Limburg heeft een vistrap gebouwd bij de Baalsbruggermolen in Kerkrade.

Obstakel
Door de vistrap hebben vissen voortaan geen last meer van de molenstuw en een hoogteverschil van twee meter. Tot nu toe was dat obstakel te groot voor de vissen om richting het oosten te zwemmen.

Paaien
Vissen als de beekforel, de barbeel en de kopvoorn kunnen daardoor ongehinderd de molen passeren. Op die manier kunnen ze volgens het waterschap terug naar hun geboorteplek om te kunnen paaien.

Abdijmolen
De ruim 900 jaar oude Baalsbruggermolen is de enige abdijmolen in Nederland. Tot aan de Franse tijd was de molen eigendom van de abdij van Rolduc.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen